Tvarohový krémeš trochu inak

vieraa - fotkavieraa, 23. júla 2011
Tvarohový krémeš trochu inak
Foto: vieraa

Tento recept mám veľmi rada, pretože je rýchly a určite bude chutiť aj Vám.Ked ho urobím, tak sa po ňom iba zapráši.Ja som ho Zobraziť celý popisTento recept mám veľmi rada, pretože je rýchly a určite bude chutiť aj Vám.Ked ho urobím, tak sa po ňom iba zapráši.Ja som ho robila na Veľkú noc, preto tie farebné vajíčka. Podobný klasickému francúzskemu krémešu,však posúdte sami a želám dobrú chuť.

24
porcií
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
250g
250g
1 bal. malé
1 bal.
 podla potreby
trošku
2-3 ks
1 ks
kusok do polevy




Postup

  1. 1

    Suroviny, ktoré potrebujeme na prípravu krému /práškový cukor tam nie je vyobrazený,pretože ja som použila iba vanilínový cukor/

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si pripravíme misu /oblžníkovú/, ktorú vyložíme oblátkami /tak ako je na obrázku/.Na spodok možte dať aj dve na seba.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh, , vanilínový cukor vyšľaháme do peny.Uvaríme želatinu podla návodu a necháme vychladnút.Medzi tým si osobitne vyšľaháme Heru s troškou prášk.cukru /može dať a nemusí/, pridáme nastrúhanú pomarančovú kvoru a troška pomarančovej šťavy.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 3
  4. 4

    Obidve plnky vyšlahanú Heru a tvaroh spojíme dohromady, pridáme vychladnutú želatinu. Zamiešame a vylejeme do pripravenej misy s oblátkami.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 4
  5. 5

    Navrch poukladáme nakrájané banány /može byť aj iné ovocie/.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme oblátkou dáme do chladničky stuhnúť aspon na 2 hodiny

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 6
  7. 7

    Ešte chcem pripomenút, že vrchné oblátky možte potrieť krémom ak Vám trošku zostalo. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou, necháme chvílu stuhnúť a možme ľubovolne ozdobiť.

    Tvarohový krémeš trochu inak - obrázok 7

Diskusia k receptu

marianne69
....tak to by ma nenapadlo s tymi tortovymi oplatkami,ale napad je to dobry(KK)
hubata
Nerozmočia sa tie oblátky? Asi sa to rýchlo zbaští že sa nestačia rozmočiť. Krém je eňo-ňuňo aj keď namiesto Hery obetujem maslo, keďže máme malých špuntov. Možno by ani nebolo treba veľa keď je tam želatína tá tvaroh nepustí.
sladkacokolada
zaujímavé, no ja tomu moc nerozumiem, kde sú tie oplatky z tých bokov, odrezané? a ako si to celé dotala z tej misy von?
vieraa
sladkacokolada odpoved: ked to vyberieš z chladničky je to pekne stuhnuté a bočné oblátky pekne odlepíš a poleješ to čokoládovou polevou, ozdobíš a dáš nachvílu eše do chladničky
vieraa
hubata : oblátky sa ti nerozmočia, sú trošku makké, ale koláč pekne vyberieš z misky, drží pohromade, pretože je stuhnutý z chladničky.Na spodok ked dáš 2 oblátky tak sa ti nemá čo prilepiť o misku.
vieraa
hubata : ešte k tej Here, samozrejme , že maslo možeš použiť namiesto margarínu
helca103
poznám, veľmi dobrý koláčik ja nedávam oblátky ale piškóty . Poukladám piškóty a ovocie aké práve mám po ruke a ked mám chuť dávam to do tortovej formy alebo malých misiek a máme malú tortičku pre každého.
majo51
nedá sa tá misa vyložiť potravinovou foliou a po stuhnutí celý zákusok vybrať von alebo bez folie to jednoducho teplým nožom obrezať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia