Tvarohový koláč

jolllkaa - bez fotkyjolllkaa, 15. apríla 2014
Tvarohový koláč
Foto: jolllkaa

Tento recept mám od mamy sestrinho priateľa a vlastne ho volám Tvarohový od Gustovej mamy. Nevedela som ho nájsť a kolegyňa na svoje narodeniny Zobraziť celý popisTento recept mám od mamy sestrinho priateľa a vlastne ho volám Tvarohový od Gustovej mamy. Nevedela som ho nájsť a kolegyňa na svoje narodeniny upiekla tento skvost. Žiadala som ju o recept a ona mi hovorí, že nevie prečo ,,,ale má pocit, že tento recept má odo mňa. Veľmi som sa potešila a hneď túto sobotu som ho piekla...môj stratený receptík :-).

48
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 150 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 bal.
1 ks
1 hrnček
1 PL
2 ks na sneh
Plnka:
5 PL
0,5 kg
250 g
500 ml
2 ks
Poleva:
2 ks
150 gr




Postup

  1. 1

    Cesto ako na bublaninu,všetko spolu vymiešať...nakoniec pridať sneh z bielkov. Polovička cesta sa vyleje na vymastený a múkou posypaný plech a potom sem - tam hnedé cesto. Pečieme pre 150 stupňov asi 20-25 minút.

  2. 2

    Plnka : Z mlieka, cukru a 2 zlatých klasov sa uvarí puding. Do teplého sa zašľahá po kúskoch Hera a nakoniec sa primieša tvaroh.

  3. 3

    Poleva: Čokoláda na varenie sa roztopí a pridá sa do kyslej smotany. Spolu premiešať a potrieť. Dáme stuhnúť do chladničky a potom už len prsty sa oblizujú ! :-) Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

gubics
Dobre vyzerajúci, a nie veľmi zložitý.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia