Tvarohový koláč

Marcela Kramplová
Centrum pre deti a rodinu Bublinka v Devínskej Novej Vsi, 5. augusta 2012
Tvarohový koláč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka:
150 ml
250 ml
75 g
4 ks
100 ml
200 g
8 ks
180 g




Postup

  1. 1

    Vypracujeme obľúbené krehké cesto a vyvaľkáme ho na spodok a okraje veľkej tortovej formy alebo plechu. Popicháme vidličkou a upečieme. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvetinky a necháme upiecť zvlášť.

  2. 2

    Plnka: Mlieko so šľahačkou prevaríme. Žĺtky, mlieko a maizenu zmiešame, vlejeme do vriacej šľahačkovej zmesi a necháme zovrieť. Odstavíme a vmiešame tvaroh.

  3. 3

    Vyšľaháme bielky s cukrom a hotový sneh vmiešame do tvarohovej zmesi. Plnku vylejeme na korpus z krehkého cesta a pečieme asi hodinu na 160 oC. Posypeme cukrom a ozdobíme kvetinkami.

Diskusia k receptu

aleana
takze krehke cesto sa pecie 2x? Raz same a potom s náplňou?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia