Tvarohový koláč

ilse1 - fotkailse1, 16. júna 2012
Tvarohový koláč
Foto: ilse1

Tento koláč som si nejako sama vymyslela. Množstvo surovín nemusí byť najpresnejšie :)

Suroviny

170 g
100 g
4 ks
170 g
1 ks
4 PL
150 g
450 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv dáme papier na pečenie do formy na korpus. Ja som použila papier na pečenie preto aby sa mi koláčik náhodou nepripiekol lebo naša rúra je dosť nestabilná. Rúru si predhrejeme, neviem presne na koľko stupňov ale povedala by som že tak asi na 180stupňov. Ďalej si do väčšej misy dáme maslo ktoré vyšľaháme s cukrom. Potom postupne pridávame celé vajcia. Poriadne rozmixujeme. Pridáme múku s práškom do pečiva. Nakoniec citrónovú kôru z jedného citróna, môžete použiť namiesto kôry aj extrakt aj máte. Ak sa vám zdá, že cesto je príliš husté tak pridajte vodu. Tú som pridávala tiež len odoka. Riaďte sa tým, že cesto nemá byť ani príliš husté ani príliš riedke. Ak máme všetko krásne umixované tak cesto nalejeme do formy, pekne rozotrieme a vložíme do rúry. Nebudem tu uvádzať koľko minút som ho piekla lebo sama neviem...kontrolovala som ho keď mi začal po dome voňať. Musí byť proste pekne do zlatista upečený.

  2. 2

    Ak sa nám koláč upiekol tak ho vyberieme necháme úplne vychladnúť. Na plnku som použila tvaroh do ktorého som pridala vanilkový cukor a práškový cukor. Práškový cukor pridajte podľa toho kto ma ako rád sladké ale nezabúdajte že korpus je tiež cukrený. Ak som tvaroh a cukor pekne rozmiešala tak som si vyšľahala smotanu do nej som pridala ešte smetanu-fix. Zmiešala som tvaroh so smotanovou a potom natrela celkom hrubšiu vrstvu na korpus.

  3. 3

    Na vrch koláčika som pokladala jahody nakrájané na plátky. Ak máte iné ovocie tak ho tam dajte namiesto jahôd alebo skombinujte. Dúfam, že sa vám podarí. Bon appétit!

Diskusia k receptu

ilse1
ďakujem... :) mno neviem môžeš skúsiť ale mne to držalo pokope aj tak.. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia