Tvarohový koláč
Tvarohový koláč z lístkového cesta
Autor receptu: imaginarium
Výborný a osviežujúci letný koláč.
Postup
- Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť plechu. Preložíme na suché plechy, potrieme vajíčkom a povrch cesta popicháme vidličkou, aby sa cestá pri pečení nenadvihli. Postupne obe upečieme do zlatista (asi na 200 °C a 15 - 20 minút). Necháme vychladnúť.
- Jahody očistíme a necháme odkvapkať. Môžeme nakrájať na menšie kúsky alebo použiť iné čerstvé či kompótové ovocie.
- Vymiešame tvaroh alebo mascarpone s práškovým a vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu (ja som použila Dr. Oetker na 700 g hmoty).
- K vymiešanemu tvarohu pridáme kyslú smotanu, šľahačku a želatínový stužovač. Opatrne vmiešamie ovocie a zľahka premiešame.
- Na jeden plát vychladnutého cesta natrieme plnku a prikryjeme druhým plátom cesta. Koláč necháme stuhnúť najlepšie cez noc, aby cesto zmäklo a plnka stuhla.