Tvarohový koláč so želatínou

evelin1968 - fotkaevelin1968, 19. júna 2011
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
15 dkg
2 dcl
23 dkg
2 dkg
1 ks
4 ks
PLNKA:
2 ks
20 dkg
1 ks
4 pl
ZELATINA:
1/2 l vlažná
7 PL
2 pl alebo sirup
2 ks




Postup

  1. 1

    CESTO Žltky vymiešame s cukrom, pridáme olej, pol. múku, prášok do pečiva,kakao.A dáme na plech upiecť. PLNKA Tvaroh vymiešame s práš. cukrom, maslom,rumom. Dáme na vychladnutý koláč. ZELATINA Vodu varíme s cukrom, vitacitom ,alebo sirupom. V 1/2 l vody rozmiešame 2 veľlé zlaté klasy a spolu uvaríme. dáme na vychladnutý koláč.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tento koláč som raz dávno robila s Vitacitom Zl. klasmi, bol dobrý, len mal nejaký názov iný, nepamätám si, niekde ho ešte mám.
Marienka, je to dobré, skús.
evanaaa
Vidím aj ja, tie bielky sa tam zabudli, iste idú do žĺtkovej zmesi ako sneh.
narciska
Takýto koláč robievam ale ja varím 1l vody do neho rozmiešam tang a do sirupu sa rozmiešajú 2 Zlaté klasy a potom sa to vychladnuté vyleje na koláč.
hubata
Tiež som podobný robievala keď som mala záhradu - a takto urobenou domácou želatínou som zalievala ovocie. Nie je to klasická priesvitná želatína - je nepriesvitná a takej farby akej sa dá ovocná šťava.
marienka44
Evelin1968 ,pozrela som aj recept z linku. Podla mna, celkovy obsah vody v Tvojom recepte by mal byt 1 l a nie pol litra, nakolko pises, ze v pol litri rozmiesame Zlate klasy a vodu dame varit s cukrom. Nemam pravdu? Ukladam oba recepty a vyskusam s Tangom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia