Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom fotorecept

tiziana - fotkatiziana, 16. mája 2012
Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept)
Foto: tiziana

Recept na tento koláčik som dostala len nedávno a veľmi sa mi zápačil. Je to vlastne hrnčekový koláč v novšej verzii. Má rýchlu prípravu Zobraziť celý popisRecept na tento koláčik som dostala len nedávno a veľmi sa mi zápačil. Je to vlastne hrnčekový koláč v novšej verzii. Má rýchlu prípravu a podľa mňa je to aj skvelá náhrada kysnutých moravských koláčov (pre toho, kto nerád robí kysnuté cesto ako ja :-) ).

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/2 hrnčeka
2 ks
Plnka:
500 g
2 ks
1 hrnček
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny, aby mali izbovú teplotu (môj tip: vajcia z chladničky ohrievam na 10 sekúnd v mikrovlnke).

    Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku si zmiešame s práškom do pečiva.

    Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia, cukor, mlieko a olej spolu vymiešame mixérom. Postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešame liate cesto.

    Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Príprava plnky: spolu vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, puding a vajcia.

    Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme polovicu pripraveného cesta, naň vylejeme tvarohovú plnku, ak treba rozotrieme a potom vylejeme druhú polovicu cesta a opäť rozotrieme. Navrch kopíme slivkový lekvár.

    Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Takto pripravený koláč pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 30 minút. Po vychladnutí ho posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Tvarohový koláč so slivkovým lekvárom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

anna123
Tvarohové koláče máme radi, nešlo by namiesto lekváru dať čerstvé alebo zavárané ovocie?
ola111
Nepoznám tento koláčik,ale vyzerá výborne...
tiziana
@vodnarka hrnček je tých 250ml, čím je viac cesta, tým je koláč aj vyšší :-)
@margaretka 28 keď som hľadala na vareche, či je tam tento koláč, tak som ho nenašla, ale teraz keď porovnávam, tak do cesta naozaj stačia len 2 vajcia a nie 4 ako je v tom druhom recepte...
@anna123 klasický hrnčekový koláč je cesto vyliate na plech a naň poukladané ovocie (takto upečený koláč sa mi vždy trochu trúsil, tak radšej už pečiem bublaninu, ktorá má hustejšie cesto a ovocie nepadá dole a dobre sa krája) Ale v tomto prípade si myslím, že by sa namiesto slivkového lekváru mohlo použiť aj ovocie, koláč by bol ešte sviežejší :-) až bude ovocie v záhrade vyskúšam :-)
tiziana
...a chutí fakt výborne, keď svokra povedala... :-D
kucharka100
@tiziana , nielen že koláčik vyzerá dobre, ale je aj jednoduchý na prípravu.
O chuti nepochybujem....vďaka. Už mám nápad, čo upečiem na víkend.
astheart
Povidla můžu taky, Remculko! A všechno, co je od mléka, taky! Z Karviné zdravím do Orlové! Ukládám.
zuzana78
no tak ten musim spravit,ale mozno by som miesto lekvaru dala nutelu..:-)))
soncya
@evas13 , prečo sa mi nezobrazujú recepty od anna123? Odišla od nás?
:(
koláčik vyzerá super. ukladám do KK. Ďakujem.
tiziana
zuzana78 daj vedieť ako sa ti vydaril s nutelou, to je tiež dobrý nápad :-)
všetkým komentátorom prajem príjemné pečenie!
evanaaa
Mne sa páči práve táto verzia, so slivkovým lekvárom, veď ovocných je tu habadej a v lete si ich môžte piecť, u mňa boduje ten lekvár. Prípadne by som ho skúsila zmiešať s nutelou, al eto by bolo iné, alebo by som polku cesta spravila s lekvárom a druhú s nutelou.
annasl
Vyskúšala som, je naozaj dobrý a rýchlo pripravený. Ten lekvár sa určite dá nahradiť aj rôznym ovocím. Ďakujem :)
monnikka
práve som ho dala do rúry, už rozvoniava, páči sa mi jednoduchosť receptu, mala som ho raz dva na plechu:)
tetuska
odporúčam tento koláčik, robila som ho v týždni, chutil každému, mala som plný plech, je vynikajúci aj na druhý deň zohriaty v mikrovlnke...
megi2559
Výborný koláčik akurát som ho dopiekla a vonia aj chutia úžasne..:):) Putuje rovno do kuch. knihy..:)
gejbi
Dnes sa rozhodla moja dcéra vyskúšať tento koláčik. Keďže má len 12 rokov, potrebovala zopár mojich rád pri príprave tohto koláča. Zarazilo ju, že v návode je napísané zmiešať ingrediencie plnky dokopy a a vyliať na cesto. Keď tak urobila, zistila že plnka sa určite nedá vyliať, takže sme došli na to, že pravdepodobne treba ten zlatý klas alebo puding uvariť s mliekom a zmiešať s tým ostatným, aby sa plnka liala. Teraz je už koláč v rúre, uvidíme, ako nám vyjde. Preto prosím, v návode treba opraviť, že zlatý klas a 500 ml mlieka treba najprv zvariť a potom primiešať k tvarohu a ostatným veciam. A ten lekvár sa lepšie dáva na koláč, keď je trocha zohriaty v mikrovlnke. Viete, my skúsenejšie si už nejako poradíme, ale čo tie začiatočníčky ako napr. moja dcéra. Keby jej koláč nevyšiel, bola by sklamaná a už by veľkú chuť do ďalších pokusov nemala. :)
1x eva155
tiziana
@tetuska @megi2559 ďakujem za spätnú odozvu a som rada, že sa vám koláčik páči a chutí :)
@gejbi ak ste čítali predošlé komentáre, mnohé vareškárky už koláčik upiekli podľa môjho receptu a každej sa vydaril, recept je určite v poriadku ako aj popis, keď robíte tvarohovú plnku, musíte mať jemný tvaroh, ktorý zmiešate s 2 vajciami (samozrejme, že pri pečení nepoužívame najmenšie slepačie vajcia) a plnka zostane tekutá +ostatné ingrediencie viď obrázok, nedali ste náhodou hrudkovitý tvaroh? a nebojte sa, povzbuďte dcéru, pri pečení sa netreba vzdávať, vždy sa dá upiecť nový koláč, začiatky bývajú vždy ťažšie, ale skúsenosťami sa človek učí :)
tu je link na podobný kakaovo-tvarohový koláčik  www.facebook.com/photo.php?fbid=272976872824007&set=...

...e keď ste ten puding uvarili, ide o koláč s názvom prešívaná deka :)...tak určite vám bude chutiť i tak...
gejbi
Áno, koláč sa vydaril, aj veľmi chutil. :) :) Je pravda, že sme dali hrudkovitý tvaroh, ale keď sa zmiešal s tým uvareným pudingom a ostatnými ingredienciami, mal tekutú formu. Ďakujem za doložené typy na tvarohové koláče. Tie sú u nás najobľúbenejšie, takže čím viac vydarených variánt, tým lepšie. Máte pravdu, pri pečení sa netreba vzdávať, kadečo sa nevydarí a nikto učený z neba nespadol, len treba veľa trpezlivosti. :) :) :)
luss44
tak dnes som tento koláčik vyskúšala, tvaroh.plnku som zriedila trochou mlieka aby lepšie sa rozotierala a výsledok je 100 bodový, odporúčam, je rýchly a jednoduchý.
nina2003
mňňňňňááááámmmm vfak dobry kolačik akurat ho davam do truby:D
betinka60
milujem tvarohové koláče..tento si určite upečiem...hneď zajtra:)
aamm
už sa pečie,určite to bude dobrotka
aamm
je výborný, dala som slivkový lekvár na polku koláča a na druhú nutelu ako tu niekto písal, dobrá kombinácia
mariannav
No konecne,som prisla k tomuto receptu.Raz som ho jedla na navsteve a zabudla vziat recept.To je cosi tak skvele-ked som ho jedla zatvarala som oci...a je jednoduchy a rychly,suroviny mam,idem ho robit.
elixir
Tento koláč je jednoducho dokonalý... nádhera!
zuzu1234
Prvýkrát som ho skúšala podľa postupu v recepte (cesto - plnka - cesto) a včera som si to trochu zjednodušila, tak som zmiešala všetky suroviny dokopy, čiže vzniklo tvarohové cesto, navrch slivkový lekvár z Lidla = MŇAM!
dorisa
Dnes som objavila tvoj recept, na tento skvelý koláčik..Zajtra pečiem..drž palce. Ďakujem.
dorisa
Piekla som dnes, dodržala som pokyny...je úžasný, ďakujem za recept.


1x seecso
tiziana
@dorisa úžasne sa ti vydaril, ďakujem za priloženú fotku tvojho koláčika, aj fialka je milá, teším sa!
tiziana
ďakujem všetkým za krásne komentáre,
@kadgalenka lekvár môžete nahradiť nutelou a aj iným džemom, len tie sú zväčša redšie, treba vyskúšať a podeliť sa o skúsenosť, ale určite sa vydarí...tuším ho budem musieť upiecť znova, zasa som dostala chuť :D
ejanka
Dnes som koláčik piekla už 5. krát za 7 dní !!! Naozaj super recept - veľmi rýchla príprava, upečený tiež rýchlo... no a zjedený rovnako rýchlo ... všetko som dodržala, len miesto slivkového lekváru som dala marhuľový džem, druhý raz aj džem z čiernych ríbezlí, dnes som dala aj taký, aj taký... lebo džemov mám všelijakých plno, tak čo budem kupovať ... aj višňový s kúskami višní ... rozmiešam si cesto v jednej miske, tvaroh v druhej miske a pekne to striedavo nalejem na seba, pôokladiem džem a hotovo :) naozaj, nato aká je jednoduchá príprava, je úplne luxusný, chutný, šťavnatý, aj na druhý deň dobrý, aj okraje sú fajn .... musela som takto pochváliť, lebo som ulahodila mnohým papkáčom ... takže super, super, super !!!!!
tiziana
@ejanka ešte som nepočula, žeby niekto piekol ten istý koláč 5x za 7 dní!!! asi ste urobili rekord :D. Ale nesmierne ma teší váš komentár, som z neho ohromená :D. Ďalšie moje recepty nájdete na FB na stránke Zana dobrôtky, nakuknite, možno sa vám ešte niečo zapáči. Ešte raz ďakujem za komentár!
staja
Mala som recept uložený a prišiel jeho čas. Vyskúšala som ho, koláčik je fajn, len sa mi zdalo príliš veľa cukru, tak som ubrala po 50g z dávky do cesta aj 50g z plnky a myslím, že nabudúce ešte odoberiem. Nedávala som lekvár, dala som čerstvé slivky. Naozaj šťavnatý, vláčny.
montbianka
Spravila som podla receptiku a bol velmi dobry. Dokonca lepsie chutil na druhy den...vrele doporucujem vyskusat, je to chutna rychlovka
ata8888
kolacik som dnes piekla ...piekla som podla navodu je velmi dobry ako sa vyssie pise nemala som ziaden problem s tavrohom a ani ine suroviny nerobili ziden problem dala som slivkovy lekvar a medzi to aj zavarene visne ...kolacik je vyborny ....chutovo ,farebne ale aj vizualne ...(y)...priatelia z Varechy zelam Vam krasne Vianoce :-)
svetielkovtme
Aj ja mam obcas problem kupit nehrudkovy tvaroh. V takom pripade ale len k tvarohu prilejem mlieko a poriadne rozmixujem, chuti vzdy skvele :)
seecso
..tento koláčik je úžasný, včera večer som ho piekol môj prvý koláč v živote a nádhera, a ani nestihol vychladnúť a už sme ho skúšali a ráno už putoval so mnou do práce, kolegovia sa nevedeli dojesť. Nestihol som ho ani odložiť pre seba...ešte že som si doma kúsok nechal....
citroen
som veľmi rád,že sa v komentároch objavil vďaka seecso tento koláčik.Dnes som ho upiekol a fakt je veľmi rýchly a chuti výborne
seecso
trošku som menil : do plnky som dal kakao,zavárané konzervové broskyne a jahodový džem...je tiež úžasný ale orig. je orig. na ten nemá.....





evitasnv
Ja som použila kompót nemala som slivkový lekvár, je fajn.
radost
minulý týždeň som ho piekla..bola spokojná celá rodina..jednoduchý..chutil..vdaka..
alena45
dostala som pol kila domáceho tvarohu, ešte nestihol ani poriadne odkvapkať, z mojej KK som si vybrala tento recept a dcéra sa s ním práve napcháva a chváli. Pre mňa je už veľa hodín, ale zajtra si ho dám na raňajky.
Do tvarohu som namiesto vajec pridala  varecha.pravda.sk/recepty/bazalkovo-citronovy-curd-fotore...
a použila som pečený slivkový lekvár tiež z Varechy. Rýchly, efektný, super recept aj pre takých, čo moc nepečú.
brambora
prave som ho vytiahla z rury a je famozny... nieco uzasne. dala som jeden makky a jeden hrudkovity tvaroh a polovicu nutelu a polovicu slivkovy lekvar. odporucam...
152majula152
mnamkovy kolačik,len som nemala vanilkovy puding tak som dala pistaciovy.aj tak bol užasný
drajan
Už som ho robila na klasický veľký plech... a druhý raz na menší... viac nám chutil z menšieho, koláčik bol vyšší... je to ozaj dobrý koláčik, dakujem za recept
alena54
super kolacik mnam ukladam do kk dííík za rp :D
alena54
suprový koláčik :D robím ho už po druhý krát a myslím ze ešte som neskončila až ho nezunujeme :) vďaka za RP už je uložený v KK :DDD
veronikazc
,,vyborny,vlacny kolacik,rychlo hotovy,,ja som dala do cesta lyzicu kakaa a dobry napad je ak sa da do tuhsieho tvarohu troska mlieka,takze dakujem za receptik,,vcera upeceny a dnes uz spapany:-)
tiziana
ďakujem všetkým varecháčom za milé komentáre a ohlasy, teším sa, že sa vám receptík páči a koláčik chutí. niet nad to, keď za trošku snahy dostaneme vynikajúci výsledok, sladká odmena ;-) prajem vám ešte veľa úspechov pri pečení!
kukulienka71
Mala som ho už dlho v KK, je rýchlo hotový a úplne famózny. Dala som špaldovú polohrubú, preto mám cesto tmavšie. Jemnučký a šťavnatý, vrelo odporúčam a samozrejme ďakujem pekne za recept


kimlo
Vyzerá výborne, zajtra idem naň...
yogicek
Milá @Tiziana ,
Koláčik upečený a zožal veľký úspech. Ja som ho síce nejedol ale koštovníci veľmi chválili, tak Ti dávam 5*. Bohužiaľ neviem pridať foto. Pekný deň Ti prajem.
tiziana
@Kimlo (20.4.2016 07:02)

rado sa stalo :-) a ďakujem za foto, želám veľa chuti do varenia a pečenia :)))
tiziana
@Yogicek (24.4.2016 15:23)

ďakujem za krásny komentár, tak si zatlieskam za výborné hodnotenie :-)))
teším sa moooc, krásny deň s úsmevom :-)
kimlo
Ďalšia premiéra, tentoraz s kakaovým cestom z odkazu uvedeného v tejto diskusii...


1x radost
radost
Kimlo
ty musíš závidieť sebe sám seba..
ráno kukám:pečený "momofuk" aj koláčik od teba..
takého v kuchyni mi doma treba..či netreba..??
mne môj namaže tak ešte žlčou chleba..
hlavne že -prosperujem..
jednoducho ťa tu ospevujem..počuješ..??
:-)
salinka
Koláč je veľmi chutný a nenáročný na prípravu. Zredukovala som o viac ako polovicu cukru (nikto na to neprišiel :-) @Tiziana ďakujem pekne a recept.


1x radost
macina87
Vyborny kolacik,nabuduce vsak dam menej cukru aj o polovicu,aby viacej vznikla chut tvarohu a marhuloveho dzemu. .Ale inak super.
janikbj
vynikajúci koláč. ďakujem za recept, určite budem robiť často
lubkabubka
Fantastický! Robievam ho často. Výborný je aj keď vymením lekvár za mrazené čučoriedky. Ďakujem za recept.
haji
Vděčný recept, dělám úplně stejně jen z hladké mouky a mám v tvarohové náplni psáno 1 hrnek mléka - dávám tvaroh balený a mléko přidávám podle potřeby /až 1 hrnek/. Povidla rozdělám s trochou horké vody a rumu, vpašuji do nich skořici. Někdy uberu z množství mouku a dosypu špaldovou. Koláč je rychlý a chutný. Určitě vyzkouším kakaovou verzi podle @Kimlo a podle @Knajka1 pro změnu dám nutelu.
lucik2323
vyborny kolacik, robime na cesto kopky tvarohu, slivkoveho lekvaru a makovej plnky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia