Tvarohový koláč s marhuľami

miika - fotkamiika, 9. októbra 2011
Tvarohový koláč s marhuľami
Foto: miika

recept je z knihy receptov Petra Havlíčka, trochu sme experimentovali, pretože recept bol uvedený nepresne, ale nám výsledný recept veľmi chutí - koláčik je Zobraziť celý popisrecept je z knihy receptov Petra Havlíčka, trochu sme experimentovali, pretože recept bol uvedený nepresne, ale nám výsledný recept veľmi chutí - koláčik je najlepší s čerstvými marhuľami, ale robili sme ho už aj so zavarenými

15
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg Pilos
4 ks surové
80 g klasické
4 PL
1 PL Dr.Oetker
1 balenie
1 balenie
200 g
6-8 ks čerstvé alebo zavárané




Postup

  1. 1

    Zmiešame 1kg mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor a strúhanú citrónovú kôru. Pridáme rozpustené maslo. V šálke rozmiešame 4 lyžice hrubej krupice, 1 prášok do pečiva a lyžicu Solamylu a následne to primiešame do masy. Necháme chvíľku odležať, dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov.

    Tvarohový koláč s marhuľami - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme v okrúhlej väčšej forme alebo hranatom plechu, ktorý vymažeme maslom a nalejeme cesto. V plechu 40 x 23cm je koláč vysoký cca 2,5cm, v klasickej okrúhlej forme bude koláč asi dosť vysoký.

    Tvarohový koláč s marhuľami - obrázok 2
  3. 3

    Naliate cesto utrasieme aby sa vyrovnalo, poukladáme polovičky marhúľ vnútrom nadol - najlepšie tak aby potom každý kúsok koláča mal jednu polovičku marhule.

    Tvarohový koláč s marhuľami - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 45 minút.

    Tvarohový koláč s marhuľami - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Takéto koláčiky sú podľa môjho gusta.
huck
Tiež som tento receptik uvitala s usmevom Aj my mame radi taketo čiro tvarohove s minimalnym množstvo škrobu a muky (krupice) a s ovocim :). Super mnjam! Vdaka za recept
evanaaa
Tvarohový, dobrý, dalo by sa vyskúšať, len nemám marhule, možno so slivkami, ale nemám ani hrubú krupicu, tú nepoužívam, ak by sa dala nahradiť, bolo by to fajn ( ináč by som musela kvôli 4 lyžiciam kúpiť kilo múky).
miika
my robíme tento koláčik asi raz mesačne, takže krupica sa postupne míňa :o) ale je pravda že používame trošku krupice aj do halušiek do polievky, netuším čím by sa to dalo nahradiť, žeby hrubou múkou ?
miika
v pôvodnom recepte je napísané že je dobrá alternatíva dať namiesto marhúľ hrozienka, toto som však neskúšala. Zatiaľ sme mali alternatívu so zavarenými marhuľami, to bolo fajn. Potom sme vyskúšali zavarené broskyne a to už nebolo ono - ten tvaroh je totiž taký sladký a tie marhule sú kyselkavé, takže sa to dopĺňa. S broskyňami to bolo už také celé sladké a to nám už vadilo.
michalina
Mnamka milujem tvarohove kolace a tento urcite v najblizsej dobe vyskusam a s marhulami musi byt skvely :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia