Tvarohový koláč s mandľovými lupienkami (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Tvarohový koláč u nás doma máme skoro všetci veľmi radi. Tento je na prípravu veľmi jednoduchý a vďaka mandľovým lupienkom aj zaujímavý. Odporúčam podávať ešte teplý, vtedy lupienky veľmi príjemne chrumkajú.

60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame olej a mlieko, potom preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec do cesta ručne vmiešame nastrúhanéjablko.
  2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Plnku si prirpavíme tak, že žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme tvaroh a škrob. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Tvaroh máme radi keď nie je úplne jemný, odporúčam jemne hrudkovitý.
  4. Tvarohovú plnku rozložíme po lyžičiach na cesto a vrch posypeme mandľovými lupienkami podľa chuti.
  5. Pečieme na 180°C stupňoch asi 40 minút.