Tvarohový koláč s mandľovými lupienkami (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Tvarohový koláč u nás doma máme skoro všetci veľmi
radi. Tento je na prípravu veľmi
jednoduchý a vďaka
mandľovým lupienkom aj zaujímavý. Odporúčam
podávať ešte teplý, vtedy lupienky veľmi
príjemne chrumkajú.
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridávame olej a mlieko, potom preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Nakoniec do cesta ručne vmiešame nastrúhanéjablko.
- Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Plnku si prirpavíme tak, že žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny, pridáme tvaroh a škrob. Nakoniec primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Tvaroh máme radi keď nie je úplne jemný, odporúčam jemne hrudkovitý.
- Tvarohovú plnku rozložíme po lyžičiach na cesto a vrch posypeme mandľovými lupienkami podľa chuti.
- Pečieme na 180°C stupňoch asi 40 minút.