Tvarohový dezert v zimnej chuti

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 28. decembra 2014

Ak vás prepadne "mlsná", alebo tak ako teraz ja, musíte minúť suroviny, čo vystali po sviatkoch, siahnite po tejto malej inšpirácii.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 ml
2 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ostal mi tvaroh, 2 jablká sa začali šúveriť, chúdence, nik si ich počas sviatkov nevšímal. Smotana bola tiež poruke, ale piecť sa mi teda dnes nechcelo. Iste to pochopíte:-) Práve sme prišli z prechádzky zimným lesom, žiadalo sa trocha sladkého. Naďabila som v MKK na dezertík od @simona1998 http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-pribinacik-fotorecept/53382-recept.html, padol mi práve vhod, ďakujem zaň touto cestou. Bolo to úplne jednoduché: šľahačkovú smotanu som vyšľahala a zmiešala s jemným tvarohom ochuteným práškovým cukrom. Dala som chladiť.

    Tvarohový dezert v zimnej chuti - obrázok 1
  2. 2

    Jablká som očistila, zbavila jadrovníka, pokrájala na menšie plátky a na lyžičke masla s cukrom a škoricou trošku podusila. Nechala som ich vychladnúť do vlažna.

    Tvarohový dezert v zimnej chuti - obrázok 2
  3. 3

    Do misiek som nakladala tvarohovú zmes, na ňu za lyžicu podusených voňajúcich jabĺk a zakryla som ich ďalšou vrstvou tvarohovej šľahačky.

    Tvarohový dezert v zimnej chuti - obrázok 3
  4. 4

    Na vrch som uložila kúsky zvyšných jabĺk a posypala posekanými a nasucho opraženými orechami a mandľami.

    Tvarohový dezert v zimnej chuti - obrázok 4

Diskusia k receptu

tetrisss
Tak nasla som dve take ohrdnute jablka a jednu hrusku, nakrajala som ich na kocky, maslo som ani nedala, len podusila , trochu cukru, skoricu, ked vychladli, tak som dala lyzicu medu a miesto tvarohu som mala domacu riccotu, inak presne podla receptu a vrele doporucujem, za malo nakladov a namahy vynikajuci, osviezujuci a vonajuci pohar, tlieskam ti, perfektne.
kukulienka71
@elysa , aj s tvojím stečeným jogurtom si to viem predstaviť, ďakujem:-) @tetrisss , som veľmi rada, že sa ti takto upravený dezertík páčil, vďaka patrí v prvom rade @simonke1998 , ktorá ponúkla recept na zmiešanie šľahačky s tvarohom, ono sa to dá potom obmieňať do aleluja;-)) ďakujem ti za milú odozvu.
havino
dobrota je to, odporúčam, ja tento krem, no krem, rozumieš mi, používam aj na piškotové cesto s ovocím, u nás radi takéto, s jablčkami som nerobila ešte
ywett
síce je už dosť neskoro, ale dala by som si :)...tvarohové to je moje, pekný recept
safran
podľa surovín: hriešne dobré môže byť
mariamka
dnes mi toto prislo vhod, tvaroh som nadstavila kyslou smotanou, vanilkou, jablcka na masle so skoricou, prekladane pernikom a lieskovcami, manzel sa tu zalieca, ze prudko navykove, @kuku hadam nemyslis vazne to predsavzatie, vlastne vsetky novorocne su "len tak" :)

katarina2511
Kukulienka, musim prestat citat Tvoje recepty, Uz je pomaly polnoc a ja som z toho nenormalne hladna. Toto, co som teraz citala si spravim na ranajky. Vsetko mam doma. Vdaka za recept, ja uz idem spat. ***Camilla




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia