Tvarohovo-višňový koláčik fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 31. januára 2016
Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept)
Foto: monty469

Rodinka mala chuť na nejaký osviežujúci koláč. Na ich podnet som sa rozhodla upiecť tento. Milovníci nie veľmi presladených dezertov si prídu na svoje Zobraziť celý popisRodinka mala chuť na nejaký osviežujúci koláč. Na ich podnet som sa rozhodla upiecť tento. Milovníci nie veľmi presladených dezertov si prídu na svoje :)

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
100 g zmäknuté
120 g
1 bal.
1 bal.
 štipka
4 ks
100 g mletý
70 g
1 ČL
Krém:
100 ml
1 bal. číra potravinárska
400 ml
400 g
3 bal.
3 PL
3 dl fľaše
Ozdobenie:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Maslo s 30 g práškového cukru, vanilínovým a škoricovým cukrom, soľou a žĺtkami dáme do misky.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvedené suroviny spolu vymiešame.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielky s 90 g práškového cukru vyšľaháme dotuha.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V ďalšej miske zmiešme múku, kypriaci prášok a mak. Následne k tomu pridáme zmes z bodu č. 2 a sneh.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Všetko spolu zľahka zamiešame.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24 cm) a uhladíme. Dáme piecť (180 °C 40 min.)

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Príprava krému: obsah vrecka želatíny vysypeme do horúcej, nie vriacej vody a miešame, kým sa nerozpustí (držíme sa návodu, podľa toho akú želatínu máme, ja som mala značku Liana). V miske si zmiešame smotanu, tvaroh a cukor.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 8
  9. 10

    Do tejto zmesy postupne zašľahaváme rozpustenú želatínu.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 10
  10. 11

    Na vychladnutý korpus navrstvíme asi polovicu krému a na to poukladáme časť odkôstkovaných višní.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 11
  11. 12

    Na višne natrieme zvyšok krému. Dáme do chladničky stuhnúť približne na 3 hod.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 12
  12. 13

    Po 3 hodinách vyberieme z chladničky. Na krém poukladáme zvyšné odkôstkované višne.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 13
  13. 14

    Na prípravu želé použijeme kompótovú šťavu z višní a želé pripravíme podľa návodu a po čiastočnom vychladnutí, keď začne tuhnúť, dáme na vrch na višne (môžeme použiť aj iné ovocie napr. jahody,maliny a i.). Nakoniec dáme do chladničky ešte na chvíľu stuhnúť. Toto je koláčik vybratý z chladničky.

    Tvarohovo-višňový koláčik (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

jack
Vyborny koláčik.a ja tvarohove veľmi môžem.pekné aj pre oči.u mňa máš 5*.♡
lekorica
Mňam, škoda že múku nemôžem, ale skúsim nahradiť kukuričným škrobom. ;-) Šikulka. :-)
monty469
@Gabrielka ,prepáč,že neskoro reagujem,až dnes som si to všimla.Na tvarohovú hmotu 20g a na vrchnú od Dr.Oetker neviem koľko má gramov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia