Tvarohovo-višňový dezert pod snehom

Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 3. septembra 2012
Tvarohovo-višňový dezert pod snehom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
30 g
200 ml
2 ks
50 g, rozpustené
štipka
100 g
600 g, vykôstkované
Plnka:
700 g
250 g
40 g
Sneh:
4 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme do hladkej hmoty. Keď nakysne, vtlačíme ho v rovnomernej vrstve na vymastený plech a navrch poukladáme višne.

  2. 2

    Tvaroh s cukrom zmiešame a spolu s pudingom vylejeme na koláč. Zapekáme asi 15 minút.

  3. 3

    Vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh. Zakryjeme ním tvarohovú plnku a dezert necháme dopiecť do ružova asi 30 minút.

Diskusia k receptu

viera1
Tu mi niečo nesedí.Čítam cesto-višne-tvaroh s malinovým pudingom-sneh a vidím cesto-tvaroh-višne-ružový sneh.Zle vidím alebo som nechápavá ?
evanaaa
Všimla som si, že väčšina receptov, ktoré sú v piatkovej Pravde býva aj tu na Vareche, tak ako aj teraz, potom mi je zbytočné ju kupovať, lebo ju ozaj kupujem len kvôli receptom. Buď tam, alebo tu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia