Tvarohovo-višňová bublanina

edith - fotkaedith, 28. júna 2015
Tvarohovo-višňová bublanina
Foto: edith

Ak je po ruke čerstvé ovocie , pečiem zásadne koláče na ktorých vynikne ich chuť. U nás sa robí najčastejši bublanina, ktorá je jednoduchá, rýchla Zobraziť celý popisAk je po ruke čerstvé ovocie , pečiem zásadne koláče na ktorých vynikne ich chuť. U nás sa robí najčastejši bublanina, ktorá je jednoduchá, rýchla a hlavne chutná. Bublanina sa dá upiecť na množstvo spôsobov. Tentokrát som použila višne , ktoré dodali osviežujúcu letnú chuť aj klasickému receptu.

8
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
5 ks
200 g
1 balenie
1/2 ČL
1 dcl
1,5 dcl
1,5 PL
250 g
1 balenie
 na vymastenie pekáča
 na vysypanie plechu
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vajíčka ( mali by mať izbovú teplotu ) oddelíme . Žĺtka vymixujeme s teplou vodou do penista, pridáme cukor, olej a vlažné mlieko a všetko dobre premiešame ( prípadne premixujeme ). Potom postupne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Nakoniec pridáme tuhý sneh vymiešaný z bielkov. Medzi tým si od kôstkujeme višne a zmiešame si ich s roztlačeným tvarohom a vanilkovým cukrom. ( Ja som tvaroch ľahšie roztlačila , keď som naň dala cca 1 PL šťavu z višní ).

    Tvarohovo-višňová bublanina - obrázok 1
  2. 2

    Surové cesto vylejeme na ( maslom vytretí ) a ( múkou vysypaný ) plech, rozotrieme ho rovnomerne a na povrch lyžičkou nanesieme zmes tvarohu a višní.

    Tvarohovo-višňová bublanina - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do vopred vyhriatej rúry na cca 20-25 min. a pečieme pri teplote max 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť a povrch posypeme práškovým cukrom. Ja som na ozdobu ešte použila čerstvé višne. Prajem dobrú chuť ( u nás je už po koláči ) :-)

    Tvarohovo-višňová bublanina - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
visne su ako stvorene na kolac, kyselkave, stavnate, zasadne neodkoskovam, ak chcete mat kolacik stavnaty, troska prace s vypluvanim :)) tie chyby si urcite robila schvalne :)
1x edith
luss44
páči sa mi, ja tiež nekôstkujem,všetka šťava by vyšla nazmar :)
1x edith
nadasky
Taketo kolače u nás idúú. Len sa tak zapráši. Pekný den a všetko dobré.
1x edith
teniska
jéj, ja som práve dopiekla špaldovú bublaninu s čerstvými višňami :D sranda :) aj táto vyzerá výborne!
1x edith
edith
No ja kôstkujem nakoľko by všetci doma frflali :-) ale pravda je .. " aj moja babka mi vždy vravievala že kôstky vo vnútri udržia viac šťavnaté višne ... no ale ale aj napriek tomu bol šťavatý :-)
venusa
Tieto tvarohove variacie su tak vdacne kolace. Vyskusaj aj s marhulami, uzasne. Robiem a idem za radom, ako ovocie dozrieva. Na rade bude slivkovy.
1x edith
ribenka
Vynikajúci koláčik! Práve sme sa do neho pustili :-). Trošku som ho pozmenila: cukru som dala o 50 g menej a namiesto višní, ktoré som doma nemala, som dala marhule, ktoré som predtým nakrájala na menšie kusy. Ostatné ingrediencie som nemenila. Je ľahučký, rozplýva sa na jazyku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia