Tvarohovo-tekvicová torta s makom
Tvarohovo-tekvicová torta s makom
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup- Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C. Šupu tekvice odstránime, dužinu zmixujeme a odoberieme 100 g na polevu. Do dužiny primiešame postrúhanú kôru z pomaranča, cukor, vajcia a 1 škrob.
- Tvarohová vrstva: Mak povaríme 15 minút vo vode a scedíme. Tvaroh, cukor, vajcia, lyžicu škrobu a mak vymiešame.
- V tortovej forme, vystlanej papierom na pečenie, striedame tvarohovú a tekvicovú vrstvu a pečieme 40 minút na 170 °C.
- Potom polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním smotany, cukru, vajca a 100 g odloženého tekvicového pyré. Pečieme ešte 10 minút.
|