Tvarohovo-tekvicová torta s makom

Tvarohovo-tekvicová torta s makom

Autor receptu: redakcia

12
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicová vrstva: Tekvicu rozkrojíme, vyberieme vnútro a zvyšok pečieme v rúre 15 minút na 180 °C. Šupu tekvice odstránime, dužinu zmixujeme a odoberieme 100 g na polevu. Do dužiny primiešame postrúhanú kôru z pomaranča, cukor, vajcia a 1 škrob.
  2. Tvarohová vrstva: Mak povaríme 15 minút vo vode a scedíme. Tvaroh, cukor, vajcia, lyžicu škrobu a mak vymiešame.
  3. V tortovej forme, vystlanej papierom na pečenie, striedame tvarohovú a tekvicovú vrstvu a pečieme 40 minút na 170 °C.
  4. Potom polejeme polevou, ktorú pripravíme zmiešaním smotany, cukru, vajca a 100 g odloženého tekvicového pyré. Pečieme ešte 10 minút.