Tvarohová bábovka
Tvarohovo-špaldová bábovka
Autor receptu: potravinarskavyrobaliana
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh a prešľaháme. Pridáme múky a kypriaci prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
- Do inej nádoby oddelíme tretinu cesta a vmiešame kakao rozmiešané v mlieku (asi 50 ml).
- Hrsť čokoládových granuliek alebo nasekanej čokolády vmiešame do bieleho cesta.
- Do silikónovej formy vrstvíme biele cesto, tmavé cesto a opäť biele cesto. Upečieme pri 175 °C 50-60 minút. Upečenú bábovku vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.