Tvarohová bábovka

Tvarohovo-špaldová bábovka

Autor receptu: potravinarskavyrobaliana

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh a prešľaháme. Pridáme múky a kypriaci prášok do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
  2. Do inej nádoby oddelíme tretinu cesta a vmiešame kakao rozmiešané v mlieku (asi 50 ml).
  3. Hrsť čokoládových granuliek alebo nasekanej čokolády vmiešame do bieleho cesta.
  4. Do silikónovej formy vrstvíme biele cesto, tmavé cesto a opäť biele cesto. Upečieme pri 175 °C 50-60 minút. Upečenú bábovku vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.