Tvarohovo-ovocný zákusok(fotorecept)

Autor receptu: adkas

Ponukam vam jeden super kolacik. Nic narocne, ale na nedelnajsie popoludnie ako stvoreny. Ovocie si mozete dat lubovolne, ake mate radi. Rovnako dobry je aj bez ovocia. Je len na vas, pre aku verziu sa rozhodnete...

30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rospis je na plech 30x40 cm ( vnutorny rozmer 27x37cm). Hrncek = 250 ml. najprv si pripravime dve misky - jednu na tmave cesto a jednu na svetle cesto. Takze tmave cesto: cele vajcia vyslahame s cukrom do peny. Pridame olej, mlieko, postruhanu citronovu koru a dobre preslahame. Odstavime na chvilocku bokom.
  2. Svetle cesto: opat slahame cele vajcia s cukrom do peny.
  3. Pridame tvaroh, potom praskovy puding, mlieko. Za kazdym dobre preslahame. Cesto je velmi riedke, ale nemajte obavy.Pecenim sa pekne zatiahne.
  4. Dokoncime tmave cesto. Takze pridame don preosiatu muku zmiesanu s preosiatym kakaom a praskom do peciva. Preslahame.
  5. Na vymasteny , mukou vysypany plech nalejeme 1/2 tmaveho cesta, potom opatrne nalejeme cele svetle cesto
  6. a ulozime dobre odkvapkane ovocie.
  7. Nerobte si starosti, ak sa vam nepokryje cely zakusok tmavym cestom. Snazte sa vsak zalievat v malom mnozstve a postupne. Dame piect do predom vyhriatej rury na 180 stupnov C asi 35-40 minut. Nechame poriadne vychladnut .
  8. Smotanu zmiesame s praskovym cukrom. Slahackovu smotanu vyslahame a opatrne vmiesame do pochutkovej smotany. Smotanovo-slahackovu masu natrieme na dobre vychladeny zakusok.
  9. Mozeme posypat kakaom, prip.struhanou cokoladou alebo nechat iba tak... Drzime v chladnicke...
  10. solo poza
  11. zblizka
  12. a este iny pohlad:)
  13. Dobru chut!