Tvarohovo-ovocný koláč

Autor receptu: miamia

Moje obľúbené trojvajíčkové cesto, tentokrát s tvarohovo-ovocnou plnkou a višňovým želé... :)

Postup

  1. Celé vajcia dopenista vymiešame s cukrom, postupne pridáme zvyšné suroviny a vylejeme na vymastený a vymúčený plech. Pečieme cca 30 min. na 180 st. (elektr.rúra). Pokiaľ by sme chceli vyššie a nadýchanejšie cesto, môžeme bielky vyšľahať zvlášť a sneh potom zľahka zapracovať do cesta.
  2. Na vychladnuté cesto rozložíme ovocie, podľa toho, čo máme doma (u mňa sa našlo kivi a višňový kompót. Šťavu z kompótu odložíme na prípravu želé. Ak jej je veľa, môžeme ňou korpus aj pokvapkať, bude šťavnatejší.
  3. Vyšľaháme smotanu, pridáme tvaroh s práškovým cukrom a balíčkom vanilkového cukru a dobre vymiešame. Medzitým si v malom hrnci necháme nabobtnať práškovú želatínu v predpísanom množstve vody (u mňa to bolo 5 PL studenej vody). Po cca 10 min. ju zahrejeme (nevaríme), kým sa nerozpustí a prídáme k vyšľahanej zmesi. Vymiešame a pomerne rýchlo rozprestrieme na ovocie, posypeme hrozienkami a necháme v chlade stuhnúť. Ak by sme chceli mať ovocie zakryté hrubšou vrstvou tvarohovej zmesi, môžeme podľa potreby zvýšiť množstvo surovín na plnku.
  4. Šťavu z kompótu doplníme vodou na 500 ml, pridáme cukor a dva balíčky tortového želé. Dobre rozmiešame a za stáleho miešania necháme na miernom ohni zovrieť. Po zovretí varíme asi 1 minútu. (Pozor na prácu so želatínou a želé - je v tom dosť rozdiel.)
  5. Želé necháme mierne vychladnúť a rovnomerne nalejeme na tvarohovú plnku. Na pár hodín umiestnime do chladu. Pokrájame na rezy a podávame... :)