Tvarohovo-ovocný koláč

Tvarohovo-ovocný koláč
bejulienkaBejulienka, recept pridal: 29. júla 2011 13:15Ďalšie jeho recepty

Tento recept vyhral cenu Zlatej varešky v časopise Čas pre ženy. Je od p. M. Bartoňovej, a je vynikajúci. Ja som ho vylepšila kombináciou marhule+ríbezle a je to asi lepšie.

Suroviny

60
porcií
45
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Na cesto vyšľaháme žĺtky s horúcou vodou, postupne pridáme cukor a vyšľaháme hustú penu. Z bielkov zase tuhý sneh a pridáme ho striedavo po častiach aj s preosiatou múkou. Cesto rozotrieme na vymastený a vymúčený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170/elektrická, asi 20-25min.

2

V studenej vode necháme napučať želatínu asi na 10min. a pomaly ju potom zohrievame, kým sa nezačne topiť, ale nevaríme.

3

Medzitým si vymiešame maslo s cukrami, pridáme tvaroh a vajcia. Zmes vymixujeme na hladký krém, do ktorého zapracujeme želatínu. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao

4

Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme odkvapkané marhule /ja som stridala rad marhúľ a rad ríbezlí/, zalejeme po celom svetlou polovicou krému a potom kakaovou polovicou. Vytvorí sa vám mramorový krém. Dáme na 8hod. do chladničky.

5

Aj tento zákusok je estetickejší pokrájaný na trojuholíčky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • akeber, 29. júla 2011 o 17:12
    koláčik vyzerá mňam...ukladám tvarohové máme rady


  • 3sandra3, 29. júla 2011 o 18:48
    1. tú želatínu rozpustíme a následne rozpúšťame v tých 200 ml vody?
    2. tých 300 ml mlieka kde použijeme?


  • ancicka, 29. júla 2011 o 19:56
    Do plnky idú 3 celé vajcia surové?Tá plnka nejak nesedí!Skôr by som nedala želatinu,ale do tvarohu vanilkový puding a upiekla koláč.Tie surové vajcia teraz v lete je to troška rizikové.


  • marta5, 30. júla 2011 o 12:10
    Vyzerá skvelo,no aj ja by som surové vajcia nedávala,skúsim bez nich.


  • diabambulka, 30. júla 2011 o 15:17
    len sa zahryznúť...


  • tatranka, 30. júla 2011 o 18:24
    To by som si pochutnala.


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:08
    ospravedlňujem sa, správna pripomienka-zabudla som napísať, že napučanú želatínu zalejeme mliekom a necháme roztopiť. To je možno 1min. Opravím si to aj v recepte


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:10
    vajcia surové. Keď máte dostať salmonelu, dostanete ju. A skôr zo zmzliny ako z vajca, nie?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist