Tvarohovo-ovocný koláč

bejulienkaBejulienka, 44 ročná žena, Hronské Kosihy-LV, 29. júla 2011 13:15
Ďalšie jej recepty »

Tento recept vyhral cenu Zlatej varešky v časopise Čas pre ženy. Je od p. M. Bartoňovej, a je vynikajúci. Ja som ho vylepšila kombináciou marhule+ríbezle a je to asi lepšie.

60
porcií
45 min
príprava
20 min
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 lyžice horúca
200g
200g
 na vymastenie
Plnka:
500-700g
1ks  - alebo maslo
200ml
2,5 lyžice
3 ks
2 ks
180g
300ml
1 zaváraninový pohár
2 lyžice

Postup prípravy

  1. 1

    Na cesto vyšľaháme žĺtky s horúcou vodou, postupne pridáme cukor a vyšľaháme hustú penu. Z bielkov zase tuhý sneh a pridáme ho striedavo po častiach aj s preosiatou múkou. Cesto rozotrieme na vymastený a vymúčený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170/elektrická, asi 20-25min.

  2. 2

    V studenej vode necháme napučať želatínu asi na 10min. a pomaly ju potom zohrievame, kým sa nezačne topiť, ale nevaríme.

  3. 3

    Medzitým si vymiešame maslo s cukrami, pridáme tvaroh a vajcia. Zmes vymixujeme na hladký krém, do ktorého zapracujeme želatínu. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao

  4. 4

    Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme odkvapkané marhule /ja som stridala rad marhúľ a rad ríbezlí/, zalejeme po celom svetlou polovicou krému a potom kakaovou polovicou. Vytvorí sa vám mramorový krém. Dáme na 8hod. do chladničky.

  5. 5

    Aj tento zákusok je estetickejší pokrájaný na trojuholíčky

ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist