Tvarohovo-ovocný koláč

Tvarohovo-ovocný koláč
bejulienkaBejulienka, recept pridal: 29. júla 2011 13:15Ďalšie jeho recepty

Tento recept vyhral cenu Zlatej varešky v časopise Čas pre ženy. Je od p. M. Bartoňovej, a je vynikajúci. Ja som ho vylepšila kombináciou marhule+ríbezle a je to asi lepšie.

Suroviny

60
porcií
45
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Na cesto vyšľaháme žĺtky s horúcou vodou, postupne pridáme cukor a vyšľaháme hustú penu. Z bielkov zase tuhý sneh a pridáme ho striedavo po častiach aj s preosiatou múkou. Cesto rozotrieme na vymastený a vymúčený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170/elektrická, asi 20-25min.

2

V studenej vode necháme napučať želatínu asi na 10min. a pomaly ju potom zohrievame, kým sa nezačne topiť, ale nevaríme.

3

Medzitým si vymiešame maslo s cukrami, pridáme tvaroh a vajcia. Zmes vymixujeme na hladký krém, do ktorého zapracujeme želatínu. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao

4

Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme odkvapkané marhule /ja som stridala rad marhúľ a rad ríbezlí/, zalejeme po celom svetlou polovicou krému a potom kakaovou polovicou. Vytvorí sa vám mramorový krém. Dáme na 8hod. do chladničky.

5

Aj tento zákusok je estetickejší pokrájaný na trojuholíčky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • akeber, 29. júla 2011 o 17:12
    koláčik vyzerá mňam...ukladám tvarohové máme rady


  • 3sandra3, 29. júla 2011 o 18:48
    1. tú želatínu rozpustíme a následne rozpúšťame v tých 200 ml vody?
    2. tých 300 ml mlieka kde použijeme?


  • ancicka, 29. júla 2011 o 19:56
    Do plnky idú 3 celé vajcia surové?Tá plnka nejak nesedí!Skôr by som nedala želatinu,ale do tvarohu vanilkový puding a upiekla koláč.Tie surové vajcia teraz v lete je to troška rizikové.


  • marta5, 30. júla 2011 o 12:10
    Vyzerá skvelo,no aj ja by som surové vajcia nedávala,skúsim bez nich.


  • diabambulka, 30. júla 2011 o 15:17
    len sa zahryznúť...


  • tatranka, 30. júla 2011 o 18:24
    To by som si pochutnala.


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:08
    ospravedlňujem sa, správna pripomienka-zabudla som napísať, že napučanú želatínu zalejeme mliekom a necháme roztopiť. To je možno 1min. Opravím si to aj v recepte


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:10
    vajcia surové. Keď máte dostať salmonelu, dostanete ju. A skôr zo zmzliny ako z vajca, nie?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist