Tvarohovo-ovocný koláč

Tvarohovo-ovocný koláč
bejulienkaBejulienka, recept pridal: 29. júla 2011 13:15Ďalšie jeho recepty

Tento recept vyhral cenu Zlatej varešky v časopise Čas pre ženy. Je od p. M. Bartoňovej, a je vynikajúci. Ja som ho vylepšila kombináciou marhule+ríbezle a je to asi lepšie.

Suroviny

60
porcií
45
minút
príprava
20
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Na cesto vyšľaháme žĺtky s horúcou vodou, postupne pridáme cukor a vyšľaháme hustú penu. Z bielkov zase tuhý sneh a pridáme ho striedavo po častiach aj s preosiatou múkou. Cesto rozotrieme na vymastený a vymúčený plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 170/elektrická, asi 20-25min.

2

V studenej vode necháme napučať želatínu asi na 10min. a pomaly ju potom zohrievame, kým sa nezačne topiť, ale nevaríme.

3

Medzitým si vymiešame maslo s cukrami, pridáme tvaroh a vajcia. Zmes vymixujeme na hladký krém, do ktorého zapracujeme želatínu. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame kakao

4

Na upečené a vychladnuté cesto poukladáme odkvapkané marhule /ja som stridala rad marhúľ a rad ríbezlí/, zalejeme po celom svetlou polovicou krému a potom kakaovou polovicou. Vytvorí sa vám mramorový krém. Dáme na 8hod. do chladničky.

5

Aj tento zákusok je estetickejší pokrájaný na trojuholíčky



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • akeber, 29. júla 2011 o 17:12
    koláčik vyzerá mňam...ukladám tvarohové máme rady


  • 3sandra3, 29. júla 2011 o 18:48
    1. tú želatínu rozpustíme a následne rozpúšťame v tých 200 ml vody?
    2. tých 300 ml mlieka kde použijeme?


  • ancicka, 29. júla 2011 o 19:56
    Do plnky idú 3 celé vajcia surové?Tá plnka nejak nesedí!Skôr by som nedala želatinu,ale do tvarohu vanilkový puding a upiekla koláč.Tie surové vajcia teraz v lete je to troška rizikové.


  • marta5, 30. júla 2011 o 12:10
    Vyzerá skvelo,no aj ja by som surové vajcia nedávala,skúsim bez nich.


  • diabambulka, 30. júla 2011 o 15:17
    len sa zahryznúť...


  • tatranka, 30. júla 2011 o 18:24
    To by som si pochutnala.


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:08
    ospravedlňujem sa, správna pripomienka-zabudla som napísať, že napučanú želatínu zalejeme mliekom a necháme roztopiť. To je možno 1min. Opravím si to aj v recepte


  • bejulienka, 2. augusta 2011 o 12:10
    vajcia surové. Keď máte dostať salmonelu, dostanete ju. A skôr zo zmzliny ako z vajca, nie?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist