Tvarohovo-ovocná bábovka (fotorecept)
Autor receptu: akeber
K receptu som prišla na návšteve u mojej dlhoročnej priateľky. Je naozaj výborná...
20 min minút príprava |
50-60 MIN minút na 170 C °C |
Postup
- POSTUP: Najskôr si pripravíme tvarohovú plnku. Všetky suroviny tvaroh, mlieko, pudingový prášok , vanilkový cukor a krupicový cukor v miske spolu dobre premiešame.
- Potom takým istým spôsobom pripravíme cesto. Múku zmiešame s práškom na pečenie pridáme mlieko, cukor, vanilkový cukor, rozpustené maslo. Dobre vareškou premiešame aby nám neostali hrudky.
- Cesto si rozdelíme na dve rovnaké polovice. Do jednej vmiešame kakao.
- Do pripravenej formy vlejeme bledé cesto a na to poukladáme nakrájané broskyne.
- Na broskyne nalejeme tvarohovú plnku a na to nakoniec tmavé cesto. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry 170 C asi tak 50 až 60 min . Po upečení necháme vychladnúť (až potom bábovku vyklopíme a krájame .
- Dobrú chuť !
- A ešte prierez .