Tvarohový mrežovník

Tvarohovo-orechový mrežovník

Autor receptu: morenajea

Podľa nemenovanej televíznej relácie o varení...

30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vypracujeme cesto ako na klasické pité. 2/3 cesta vyvaľkáme na plech (vymazaný a pomúčený). 1/3 si necháme na mriežku.
  2. Surové cesto na plechu potrieme džemom.
  3. Vymiešame tvarohovú zmes a navrstvíme ju na džem.
  4. Na orechovú vrstvu si z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a pomleté orechy. Navrstvíme na tvaroh.
  5. Zvyšné cesto nakrájame na pásiky a vrch koláča ozdobíme mriežkou.
  6. Rekapitulácia vrstiev: cesto - džem - tvarohová zmes - orechový sneh - mriežka. Pečieme 35-40 min na 180 °C.