Tvarohový mrežovník
Tvarohovo-orechový mrežovník
Autor receptu: morenajea
Podľa nemenovanej televíznej relácie o varení...
30 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Vypracujeme cesto ako na klasické pité. 2/3 cesta vyvaľkáme na plech (vymazaný a pomúčený). 1/3 si necháme na mriežku.
- Surové cesto na plechu potrieme džemom.
- Vymiešame tvarohovú zmes a navrstvíme ju na džem.
- Na orechovú vrstvu si z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a pomleté orechy. Navrstvíme na tvaroh.
- Zvyšné cesto nakrájame na pásiky a vrch koláča ozdobíme mriežkou.
- Rekapitulácia vrstiev:
cesto - džem - tvarohová zmes - orechový sneh - mriežka. Pečieme 35-40 min na 180 °C.