Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Jednoduchý a rýchli koláč s hroznovými bobuľami. Pre milovníkov tvarohu, kokosu a čokolády :-)

30 minút
príprava
20 min minút
na 180 C °C

Postup

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkovej zmesi primiešame 2 PL teplej vody, rozpusteného letného masla, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec jemne s vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 180 C asi tak 20 min. Necháme vychladnúť. Korpus pred nanesením plnky polejeme rovnomerne hroznovou šťavou.
  2. Postup na plnku: Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vymiešame s cukrom. Pridáme tvaroh dobre premiešame a na koniec kokosovú múčku, dobre premiešame a dáme do chladničky tak na 15 min stuhnúť. Natrieme na korpus.
  3. Na plnku poukladáme umyté a vysušené bobule hrozna. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda dobre rozpustená prilejeme sladkú smotanu, premiešame a polevu vylejeme rovnomerne na koláč.
  4. Dáme do chladu aby nám poleva stuhla. Najlepšie je nechať odstáť tak 24 h, potom to je ono :-).
  5. A ešte prierez. U nás sa nevedeli dočkať, krájala som ho ešte nebola poleva dobre stuhnutá. Ovocie na povrchu koláča môžeme obmieňať, tak je vždy iný.