Tvarohovo-kokosový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Jednoduchý a rýchli koláč s hroznovými bobuľami. Pre milovníkov tvarohu, kokosu a
čokolády :-)
30 minút príprava |
20 min minút na 180 C °C |
Postup
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkovej zmesi primiešame 2 PL teplej vody, rozpusteného letného masla, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec jemne s vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 180 C asi tak 20 min. Necháme vychladnúť. Korpus pred nanesením plnky polejeme rovnomerne hroznovou šťavou.
- Postup na plnku: Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vymiešame s cukrom. Pridáme tvaroh dobre premiešame a na koniec kokosovú múčku, dobre premiešame a dáme do chladničky tak na 15 min stuhnúť. Natrieme na korpus.
- Na plnku poukladáme umyté a vysušené bobule hrozna.
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda dobre rozpustená prilejeme sladkú smotanu, premiešame a polevu vylejeme rovnomerne na koláč.
- Dáme do chladu aby nám poleva stuhla. Najlepšie je nechať odstáť tak 24 h, potom to je ono :-).
- A ešte prierez. U nás sa nevedeli dočkať, krájala som ho ešte nebola poleva dobre stuhnutá. Ovocie na povrchu koláča môžeme obmieňať, tak je vždy iný.