Tvarohový zákusok s jahodami

Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Len tak pre krásny slniečkový deň som upiekla jahodový tunel s tvarohovou plnkou

13
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala vareškou.
  3. Plech 37x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Upečený plát som nechala chladiť na mriežke. Ešte z horúceho som stiahla kožu.
  4. Kým sa korpus chladil, pripravila som krém a jahody som umyla, nechala odkvapkať. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som tvaroh a premiešala. Napokon som pridala aj likér a strúhanú citrónovú kôru. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
  5. Do formy na srnčí chrbát som vložila papier na pečenie. Z korpusu som odrezala 18 cm a vložila som do formy na papier. Korpus som natrela všade dokola jahodovým lekvárom.
  6. Navrstvila som polovicu krému.
  7. Na krém som uložila jahody a mierne potlačila do krému a zakryla som ich druhou polovicou krému a za 3 PL som si odložila na zdobenie. Položila som na vrch odrezaný korpus, zakryla som ho papierom. Naplnenú formu som uložila do chladničky, na papier som položila dosku na krájanie a 3 kg múky a nechala celú noc v chladničke.
  8. Na druhý deň som pripravila béžovú čokoládovú polevu rozpustením bielej čokolády a jednej malej kocky horkej čokolády s olejom. Tunel som vyklopila z formy a vrch som poliala polevou a opäť nechala stuhnúť v chladničke. Tunel som nakrájala na rezy s horúcim a mokrým nožom, ozdobila odloženým krémom a jahodami. Prajem vám dobrú chuť.