Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále

medovnicek - fotkamedovnicek, 14. mája 2012

Recept som objavila na http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2457 u užívateľky Mum. Výborné cesto, ktoré vydrží dlho vláčne, tvaroh, jahody a rebarbora sa výborne dopĺňali.

Suroviny

500 g
250 ml
2 ks
50 g
50 g
75 g
1 KL
0,5 PL
30 g
Plnka:
250 g
250 g
2 ks
1 ks
2 KL
Okrem toho:
Drobenka:




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie, na ktoré nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť na teplom mieste.

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 2
  3. 3

    Po vykysnutí ho rozdelíme na dve časti. Ja som z každej ešte ďalšiu časť odobrala, rozdelila na dve a vyvaľkala prúžky, z ktorých som splietla okraj koláča

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 3
  4. 4

    Plech si vymastíme, použila som plechy na pizzu a okolo obvodu položíme spletený okraj. Vyvaľkáme stred a ten položíme do prostriedka. Dobre popritláčame. Takto postupujeme aj pri druhom koláči.

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 4
  5. 5

    Tvarohy vymiešame so žĺtkami, oba cukrami a solamylom. Vzniknutú plnku rozdelíme na dve časti a natrieme ňou povrch koláča - nešetríme. Zabudla som vyfotiť.

  6. 6

    Naukladáme ovocie. Rebarboru som nakrájala na plátky, trocha pocukrovala a pokropila šťavou z pomaranča (nedusila som ju), jahody som len nakrájala. Pri pečení som mala k dispozícii len mobil, preto sú fotografie také nekvalitné.

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 6
  7. 7

    Povrch posypeme drobenkou

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 7
  8. 8

    Okraje potrieme žĺtkom a dáme piecť do vyhriatej rúry a upečieme.

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 8
  9. 9

    Bol vynikajúci

    Tvarohovo- jahodovo- rebarborové frgále - obrázok 9

Diskusia k receptu

margaretka28
Strašne rada pečiem kysnuté koláče, moje decká len kysnuté pýtajú,reberboru nemám,ale ked uzrejú jahody a čerešne,budem skúšať !
afataga
verim ze bol vynikajuci, krasne aj vyzera, mas pravdu s tym cestom, ja uz davam iba mast a je krasne vlacne a take nadychane
modrykamen
Aj mne sa zdá kysnuté cesto lepšie s masťou, tak ako to robila moja stará mati.
damisa
už sa teším kedy ho vyskúšam, vyzerá dobre
marianne69
krasny frgal,toto bude vyborne,rebarboru nemam,ale jahody ano,spravim len s nimi,pripadne dam kiwi,to je take kyselkave...
kristinka55
Ukladám do kucharky moja stará mamka robievala rebarborový kolač a pametám ze chutil výborne ale este som nerobila rebarboru malokedy dostať ale v tescu občas mávaju tak upečiem.
remcula
Bezvadné využití rebarbory!!! Aspoň vím, co s ní, nová už roste a loňskou mám ještě trochu v mrazáku. Brabo, mobil, nemobil, moc se ti to povedlo!!
medovnicek
Dievčence veľmi pekne ďakujem,
@violetacamorova rebarboru som trocha ocukrila, ale ozaj len trochu, lebo cukor ide aj do drobenky, tak sa tá jej kyslosť aj s ňou vyrovnala
@afataga @modrykamen máte pravdu, s bravčovou masťou sú koláčiky vláčnejšie, tiež ju už častejšie používam do cesta
marienka44
@Medovnicek ,aka je to forma na pizzu? Taky plechovy okruhly pekacik so zubkami? Tu rebarboru si predtym udusila alebo dala si ju ocistenu a surovu? Zacne sezona rebarbory, preto ukladam do KK. :-)
medovnicek
@marienka rebarboru som nedusila, len som ju nakrájala, trocha posypala cukrom a pokvapkala šťavou z pomaranča - to aby sa mi zachovala jej pekná farba, plech na pizzu ja mám taký okrúhly pekáč -myslím, že môže mať priemer tak cca 30 cm, ten pekáč má nízky okraj, z tejto dávky mi vyšli dva takéto pekáče, ale keby som nebola robila tie okraje, tak by mi určite z cesta ešte zvýšilo na malé koláčiky
jokin
Vyzerá super, recept som si uložil aj keď ja sladké nemôžem. Keď bude príležitosť tak ho upečiem pre mojich stravníkov isto ich poteší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia