Tvarohové koláče
Tvarohové koláče

Tvarohovo-jablkové koláče fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. októbra 2017
Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jablkové koláče má snáď každý rád :-)

18ks
porcií
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
200 g
2 dl
2 ks
1,5 dl
cca 3,5 dl
42 g
1 kl
2 kl
Plnka tvarohová:
500 g
podľa chuti
podľa chuti
plnka jablková:
4 - 5 ks
podľa chuti
podľa chuti
2 kopcovitejšie PL
Na potretie:
2 ks
kúsok




Postup

  1. 1

    Do jednej misky dáme múku, sódu bik., cukor, soľ a premiešame to lyžicou. Potom pridáme olej, bielky, jogurt a napučaný kvások, ktorý sme si zarobili z 2 dl mlieka + 1 droždie + 1 kl cukru. Zvyšných cca 1,5 dl mlieka pridávame do cesta postupne pri miesení. Vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto este pomocou trochy múky vymiesime do bochníka. Nakoniec vrch poprášime múkou a necháme nakysnút na teplejšom mieste 1 hodinu...

    Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kysne, si pripravíme plnku. 4 - 5 väčších jablk si očistíme, polovicu postrúhame a ostatné pokrájame na malé kocky. Pridáme škoricu, cukor a 2 PL pudingového prášku. Ďalej potrebujeme krémový/jemný tvaroh 1,5 téglika bude stačiť. Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou podľa chuti..

    Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku. Najprv cesto rozťapkáme a potom ho vyvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou cca 5 - 6mm...

    Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto pokrájame na väčšie kocky. Každú kocku trocha rozťapkáme a na jednej strane urobíme 2 rezy. Do druhej strany dáme pozdĺž jablkovú plnku a vedľa nej tvarohovú plnku. Plnkou netreba šetriť, cesto to znesie :-) Napokon uzavrieme a boky poriadne stlačíme. Koláče poukladáme na plech s papierom.

    Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláče potrieme žĺtkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody a dáme piect do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 170 °C na cca 20minút. Radšej si to treba ale sledovať, keďže každá rúra pečie trocha inak. Naozaj im vela času netreba, pridlho ich nepečte, lebo sa vám cesto vysuší.

    Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotové koláče som hneď po vybratí z rúry natrela kúskom masla. Koláče sú výborné, voňavé, šťavnaté a cesto ľahučké :-) Veľmi chutné sú nielen v den pečenia, ale aj na druhý deň. Dobrú chuť :-)

    Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na raňajky s čajom, mliekom alebo aj s mliečnou kávou sú výborné :-)

    Tvarohovo-jablkové koláče (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

motyka
Kombinácia tvarohu a jablčka je super. K tomu Tvoje cesto - božská manna. Určite vyskúšam cez víkend.
kukulienka71
všetky malé plnené pečené koláčiky od teba by som rad zaradom pojedla, už na pohľad vyzerajú chutne;-P
haji
Tvarohovo jablkové koláče z tvé kuchyně jsou úžasné! Miminka, papučky, pampúšky jeden jako druhý a určitě se rozplývají na jazyku, cítím tú úžasnú chuť a voňu... hmm Úžasný receptík - z tvé dílny, dkěuji, milá @Cesm ínko!!
martamm
@Cezminaz , Tvoje kolaciky ma hned zaujali, velmi sa mi paci kombinacia tvarohovej a jablkovej plnky, urcite ich upeciem, budu skvele na ranajky, alebo ku kavicke, ci cajiku :)))))))))))))))))))))))))
havino
také pekné buchetky a plnka super, na oko, aj na chuť, vieš to, si šikulka
pacik
Práve dnes som rozmýšľala, aké by bolo spojenie tvarohu s jablkami a tu zrazu objavím takúto nádheru. Tieto veru vyskúšam a tiež ti dávam *****, zatiaľ za umelecký dojem :-)
alex37
jéj, krásne jabĺčkové taštičky, a tvaroh ako bonus :-)
elixir
Toto je tiež čiastočne koláč a lá štrúdla, ten si uložím na čas, keď budem chcieť zhrešiť. :) Zajtra si spravím ovsenú kašu a lá štrúdla na raňajky...:P




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia