Tvarohovo čokoládový nezávin

hanee - fotkahanee, 22. apríla 2012
Tvarohovo čokoládový nezávin
Foto: hanee

Ľúbite v tvarohovom závine veľa veľa tvarohu a vždy vám popraská a vytečie? Som s ním "vykývala" .o))

8
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Plnka:
300 gr
6 PL
100 gr vopred namočené
2 bal
 podla chuti




Postup

  1. 1

    Toto vlastne ani nieje recept, len taký zlepšovák, pre menej šikovné gazdinky, ako som napríklad aj ja. Nech robím, čo robím, závin mi vždy praskne a tvarohová plnka vytečie. Kedze nie som zástancom zahustovania plnky maizenou, múkou, pudingom... ostala som pri veľkom množstve tvarohu, len som zmenila tvar koláča .o)

  2. 2

    Už sme sa dopracovali k tomu, že raz týždenne napečiem chleba, roznych tvarov, druhov, posypov .o) Vacsinou mi ostane kúsok cesta.

    Tvarohovo čokoládový nezávin - obrázok 2
  3. 3

    Do zbytku kysnuteho cesta som na doske zapracovala kusok zmaknuteho masla a za vyzicku medu a rozdelila som ho na dve casti. Vyvalkala na asi pol centimetrovu hrubku, dala do okruhlej, maslom vymazanej formy aj po bokoch.

  4. 4

    Plnku som pripravila zmiesanim vsetkych ingrediencii v miske a navrstvila na cesto do formy.

  5. 5

    Na vrch som ulozila druhu cast rovnako vyvalkaneho cesta a nozom som spravila mriezku. Potrela som vrch len vodou a dala piect do predhriatej truby na 35 minut. Po vyklopení z formy "buchta vyzerala takto:

    Tvarohovo čokoládový nezávin - obrázok 5
  6. 6

    všetka plnka uspešne ostala namieste, a po rozkrojení vsetko pekne drzalo pokope. Vyborny, makucky, stavnaty tvarohovnik.

    Tvarohovo čokoládový nezávin - obrázok 6

Diskusia k receptu

afataga
vyborny napad, ja som tiez taka sikovna :-) nabuduce urobim ako ty
3sandra3
dobre si s ním "vykývala" a sebe pomohla... super nápad
hanee
@tetrisss jeeeej, krasne, len musim zohnat taku formu niekde... a listkove cesto tu tiez nenozeniem hotove, len fillo z toho som nasla recept len na baklavu a tu by sme dvaja jedli asi mesiac, lebo z jedneho kuska som na tri dni zalepena .o))) Nema niekto tajny tip na vyuzitie fillo cesta??
sovka62
Veľmi pekné, chlebíky, aj koláčik. Páči sa mi ten nápad a bude to dobré riešenie, keď budem piecť len pre nás dvoch. Stačí kúsok cesta a malá forma. Vďaka.
siska76
hanee, my robime z fillo cesta "kolac naslano", vola sa to gulash, ukladas platy fillo cesta, potieras ich rozpustenym ghee alebo maslom( asi 4-5 platov), na to ide na cibule opecene mlete maso, osolene, okorenene ciernym mletym korenim a troskou cuminu, a prikryjes dalsimi platmi cesta, ktore tiez potieras maslom. nakoniec pokrajaj na stvorce, potri rozslahanym vajcom a daj piect




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia