Čokoládový mousse

Tvarohovo-čokoládový mousse

Autor receptu: ailuj82

Nepečený, trochu náročnejší...

12
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. 250 ml smotany necháme prevrieť a pridáme do nej 70 g čokolády. Necháme úplne rozpustiť.
  2. Do formy/plechu poukladáme piškóty a zalejeme cokoládovou smotanou.
  3. V miske vyšľaháme zvyšnú smotanu na šľahačku. V druhej nádobe vymiešame tvaroh s mascarpone, 1 vanilkovým cukrom a práškovým cukrom (podľa chuti) a pridáme 1/2 šľahačky. Tvarohovú hmotu rovnomerne rozotrieme na piškóty.
  4. V miske nad parou šľaháme vajcia, kryštálový cukor , vanilkový cukor a zvyšnú čokoládu asi 5 minút. Zložíme z pary a pridáme druhú polovicu šľahačky a maslo. Prešľaháme a vylejeme na koláč. V chladničke necháme stuhnúť aspoň 2 hodiny.