Tvarohová roláda

Tvarohovo-citrónová roláda

Autor receptu: mirkajan

Dnešná rýchla sladká inšpirácia z časopisu Dobré jedlo alebo ako minúť tvaroh postávajúci v chladničke a zároveň urobiť radosť dcére...

16
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho celý maslom (môj plech má rozmer cca 35 x 45 cm). Rúru si vyhrejeme na 180 °C.
  2. V mise vymiešame do penista 4 žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh zo 4 bielkov. Cesto rozotrieme rovnomerne na papier na pečenie a dáme piecť. Pečieme 10 minút. Po upečení a miernom vychladnutí cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie a necháme zrolované úplne vychladnúť.
  3. Na krém vymiešame v mise tvaroh (použila som extra krémový od Meliny), lučinu, cukor a vanilkový extrakt, nakoniec pridáme citrónovú kôru a šťavu a ešte premiešame.
  4. Vychladnuté cesto rozvinieme, opatrne stiahneme papier na pečenie a cesto potrieme tvarohovou plnkou - asi 3 PL krému si odložíme na potretie povrchu rolády. Na krém nasypeme drobné ovocie (nie je nutné)- ja som mala čučoriedky a zrolujeme. Povrch rolády potrieme odloženým krémom a dozdobíme ovocím. Keďže moja roláda bola dosť dlhá a v 1 kuse by sa mi nevošla do chladničky, prekrojila som ju na 2 časti. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame pokrájanú na rezy. Dobrú chuť!