Tvarohovník s pomarančovou plnkou

Helena Kohútová
cukrárka kaviarne Sissi v Trenčíne, 18. decembra 2013
Tvarohovník s pomarančovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

400 g
100 ml
15 g
15 g
150 ml
500 g
2 ks
4 ks
 na ozdobu
Tuhý krém:
300 ml
60 g
30 g (Gustin)
250 g
z 1 pomaranču




Postup

  1. 1

    Šľahačom vyšľaháme štyri vajcia a práškový cukor do peny. Pridáme múku, olej, mlieko, kakao, kypriaci prášok, zmiešame všetko spolu a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Medzitým v miske vymiešame tvaroh, dve vajcia a práškový cukor. Takto vymiešaný tvaroh pridávame lyžičkou na cesto. Cesto už s tvarohom dáme piecť na 25 – 30 minút pri teplote 185 °C.

  3. 3

    Krém: Dáme uvariť mlieko spolu s cukrom a nastrúhanou kôrou z pomaranča. Do vriaceho pridáme maizenu a odstavíme zo sporáka. Po vychladnutí pridáme maslo a vyšľaháme. Krém natrieme na vychladnutý koláč a ozdobíme čokoládou.

Diskusia k receptu

jozka2
podobny kolac s tvarohom som jedla u kadernika piekla ho moja kadernicka,mozem potvrdit,ze je vyborny,ona pouzila citr.koru,urcite je rovnako dobry aj s pomarancovou korou mozem odporucit.5




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia