Tvarohové rezy (fotorecept)

Tvarohové rezy (fotorecept)
Foto: jo
joJo, recept pridal: 31. mája 2010 21:42Ďalšie jeho recepty

Tvarohové rezy pekávam už niekoľko rokov. Je to skrátka klasika.

Suroviny

45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto I. : všetky suroviny dobre vymiesime.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Spracované cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Prenesieme na plech. Potrieme pikantným džemom, ja som použila džem z josty.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Plnku si pripravíme tak, že rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a žĺtkom. Množstvo cukru a počet žĺtok - podľa chuti

5

Hotovú tvarohovú plnku nanesieme na cesto.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 5

6

Cesto II. : Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na tvaroh.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 6

7

Dáme piecť do vyhriatej rúry. Na vrch môže ísť čokoládová poleva - ale ... vraj nemám zdržiavať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 1. júna 2010 o 17:37
    vyzerá zaujímavo a tvarohové zákusky sa u nás môžu. keď príde mládež, vyskúšam, ukladám si ho do KK


  • honestka, 1. júna 2010 o 17:42
    som vaznou jedackou tvarohovych kolacikov JO! krasa...


  • luckapekarka, 2. júna 2010 o 13:00
    mňam to musí dobre chutit....


  • frezia68, 11. júna 2010 o 05:31
    Blahoželám k výhre !!!!!!!


  • mamenka, 12. júna 2010 o 07:09
    Veľmi zaujímavý postup a samo, že blahoželám k výhre.


  • jo, 12. júna 2010 o 12:38
    Ďakujem za blahoželania.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 22. júna 2010 o 14:41
    Včera som piekla, chutil doma, aj v práci kolegom. V reze po upečení vyzerá nádherne, ďakujem za perfektný recept. Určite budem tento vynikajúci koláčik piecť pravidelne.


  • jo, 22. júna 2010 o 18:28
    Mám radosť, že chutil. Tiež ho pekávam pomerne často.


  • mistisa, 10. júla 2010 o 10:13
    tak toto je najlepsi tvarohovy kolacik.nemala som dzem a nakrajala som tam broskynovy kompot no nemal chybu:-))))


  • michsamant, 4. augusta 2010 o 18:12
    Mnamky, mnamky, toto je vyborny a rychlo urobeny kolacik! Dakujem za receptik :)





  • jo, 4. augusta 2010 o 19:17
    @michsamant máš pravdu, je výborný a skvele sa ti podaril. Som rada, že chutil. Máš veľmi pekné dezertné tanieriky.


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 12:47
    Dakujem :) Podobne tvojim tanierikom.


  • mimi6, 14. marca 2011 o 19:47
    Perfektný a krásne vyzerá.


  • wevewe, 14. marca 2011 o 20:16
    fihaa, tie komentare ma presvedcili. idem na to :-)


  • julica, 14. marca 2011 o 20:29
    čo to je josta? a KK


  • viera1, 14. marca 2011 o 21:22
    U nás voláme jošta - ríbezle krížené s egrešami,ale nie som mičurin,takže za to neručím,chi,chi.


  • viera1, 14. marca 2011 o 21:30
    No vidíš,@julica ,teraz som to naklikala a správne sa to volá josta-agrastas serbentinis.


  • jo, 15. marca 2011 o 20:51
    Dievčatá, koláčik je naozaj výborný, ak vyskúšate - neobanujete. Ako uviedla @viera1 , josta je krížená čierna ríbezľa s egrešom, má kyseklavú chuť. Džem je vhodný do zákuskov.


  • 3sandra3, 9. júna 2011 o 23:17
    aký skvelý koláčik


  • zmmm, 24. júla 2011 o 20:54
    dnes som ho robila, je výborný, ja som ešte z bielkov /čo mi ostali keď som žĺtky dala do plnky/ s cukrom vyšľahala sneh a natrela na ll. cesto


  • jarunka, 2. apríla 2012 o 01:35
    Ja mam tento isty recept, len sa nepotiera dzemom. Je nas najolubenejsi tvarohovy kolac. Mam ho uz 37 rokov a dostala som ho od svagrinej z Ciech. Skusim aj podla teba s dzemom. Doteraz sa nam tam dzem ani neziadal, pretoze kolacik je vlacny hlavne na druhy den, ked stoji cez noc vo vychladnutej rure.


  • mariaklara, 12. apríla 2012 o 21:30
    Vyzerá veľmi chutne, ukladám a určite ho urobím.


  • slavnicanka, 2. júna 2012 o 10:57
    akurát som ho dala do trúby,som zvedavá,ako dopadnem,nemôžem sa dočkať a nie len ja.:))))


  • slavnicanka, 2. júna 2012 o 15:10
    No tak už ho mám na tanieriku,mne veľmi chutí ale muž papuľuje že vraj je suchý....:((((Jemu by som sa nezavďačila,ani keby som mu riť šípom utrela:))))))


  • emilys, 6. marca 2013 o 16:18
    Kolac som upiekla a je vyborny, chutny aj na druhy den.Emilys


  • ocko, 8. januára 2014 o 19:26
    Kolacik som piekla dnes a je super/bol/ uz sa spapal ja som dola na vrch cesta este aj mrazene ribezle a trocha ubrala cukru ako sa povie sup,sup a jeto skvele :):)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist