Varecha.sk má 5. narodeniny * Pozrite si 25 najobľúbenejších receptov histórie

Tvarohové rezy (fotorecept)

Tvarohové rezy (fotorecept)
Foto: jo
joJo, recept pridal: 31. mája 2010 21:42Ďalšie jeho recepty

Tvarohové rezy pekávam už niekoľko rokov. Je to skrátka klasika.

Suroviny

45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto I. : všetky suroviny dobre vymiesime.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 1

2

Spracované cesto vyvaľkáme na papieri na pečenie.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 2

3

Prenesieme na plech. Potrieme pikantným džemom, ja som použila džem z josty.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 3

4

Plnku si pripravíme tak, že rozmiešame tvaroh s práškovým cukrom a žĺtkom. Množstvo cukru a počet žĺtok - podľa chuti

5

Hotovú tvarohovú plnku nanesieme na cesto.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 5

6

Cesto II. : Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom, postupne pridáme vodu, olej a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na tvaroh.
Tvarohové rezy (fotorecept) - obrázok 6

7

Dáme piecť do vyhriatej rúry. Na vrch môže ísť čokoládová poleva - ale ... vraj nemám zdržiavať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alzbetka2, 1. júna 2010 o 17:37
    vyzerá zaujímavo a tvarohové zákusky sa u nás môžu. keď príde mládež, vyskúšam, ukladám si ho do KK


  • honestka, 1. júna 2010 o 17:42
    som vaznou jedackou tvarohovych kolacikov JO! krasa...


  • luckapekarka, 2. júna 2010 o 13:00
    mňam to musí dobre chutit....


  • frezia68, 11. júna 2010 o 05:31
    Blahoželám k výhre !!!!!!!


  • mamenka, 12. júna 2010 o 07:09
    Veľmi zaujímavý postup a samo, že blahoželám k výhre.


  • jo, 12. júna 2010 o 12:38
    Ďakujem za blahoželania.


  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 22. júna 2010 o 14:41
    Včera som piekla, chutil doma, aj v práci kolegom. V reze po upečení vyzerá nádherne, ďakujem za perfektný recept. Určite budem tento vynikajúci koláčik piecť pravidelne.


  • jo, 22. júna 2010 o 18:28
    Mám radosť, že chutil. Tiež ho pekávam pomerne často.


  • mistisa, 10. júla 2010 o 10:13
    tak toto je najlepsi tvarohovy kolacik.nemala som dzem a nakrajala som tam broskynovy kompot no nemal chybu:-))))


  • michsamant, 4. augusta 2010 o 18:12
    Mnamky, mnamky, toto je vyborny a rychlo urobeny kolacik! Dakujem za receptik :)





  • jo, 4. augusta 2010 o 19:17
    @michsamant máš pravdu, je výborný a skvele sa ti podaril. Som rada, že chutil. Máš veľmi pekné dezertné tanieriky.


  • michsamant, 6. augusta 2010 o 12:47
    Dakujem :) Podobne tvojim tanierikom.


  • mimi6, 14. marca 2011 o 19:47
    Perfektný a krásne vyzerá.


  • wevewe, 14. marca 2011 o 20:16
    fihaa, tie komentare ma presvedcili. idem na to :-)


  • julica, 14. marca 2011 o 20:29
    čo to je josta? a KK


  • viera1, 14. marca 2011 o 21:22
    U nás voláme jošta - ríbezle krížené s egrešami,ale nie som mičurin,takže za to neručím,chi,chi.


  • viera1, 14. marca 2011 o 21:30
    No vidíš,@julica ,teraz som to naklikala a správne sa to volá josta-agrastas serbentinis.


  • jo, 15. marca 2011 o 20:51
    Dievčatá, koláčik je naozaj výborný, ak vyskúšate - neobanujete. Ako uviedla @viera1 , josta je krížená čierna ríbezľa s egrešom, má kyseklavú chuť. Džem je vhodný do zákuskov.


  • 3sandra3, 9. júna 2011 o 23:17
    aký skvelý koláčik


  • zmmm, 24. júla 2011 o 20:54
    dnes som ho robila, je výborný, ja som ešte z bielkov /čo mi ostali keď som žĺtky dala do plnky/ s cukrom vyšľahala sneh a natrela na ll. cesto


  • jarunka, 2. apríla 2012 o 01:35
    Ja mam tento isty recept, len sa nepotiera dzemom. Je nas najolubenejsi tvarohovy kolac. Mam ho uz 37 rokov a dostala som ho od svagrinej z Ciech. Skusim aj podla teba s dzemom. Doteraz sa nam tam dzem ani neziadal, pretoze kolacik je vlacny hlavne na druhy den, ked stoji cez noc vo vychladnutej rure.


  • mariaklara, 12. apríla 2012 o 21:30
    Vyzerá veľmi chutne, ukladám a určite ho urobím.


  • slavnicanka, 2. júna 2012 o 10:57
    akurát som ho dala do trúby,som zvedavá,ako dopadnem,nemôžem sa dočkať a nie len ja.:))))


  • slavnicanka, 2. júna 2012 o 15:10
    No tak už ho mám na tanieriku,mne veľmi chutí ale muž papuľuje že vraj je suchý....:((((Jemu by som sa nezavďačila,ani keby som mu riť šípom utrela:))))))


  • emilys, 6. marca 2013 o 16:18
    Kolac som upiekla a je vyborny, chutny aj na druhy den.Emilys


  • ocko, 8. januára 2014 o 19:26
    Kolacik som piekla dnes a je super/bol/ uz sa spapal ja som dola na vrch cesta este aj mrazene ribezle a trocha ubrala cukru ako sa povie sup,sup a jeto skvele :):)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

25 naj receptov z 5 ročnej histórie Varecha.sk
Varecha.sk má 5 rokov, pozrite si, ktorých 25 receptov ste si počas celej histórie najčastejšie ukladali do kuchárskej knihy.

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist