Tvarohové žemličky s cibuľou fotorecept

boise - fotkaboise, 2. mája 2014
Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept)
Foto: boise

Výborné k polievkam, alebo na večeru.

8
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
300 g
1 ČL
1 ČL
1 bal.
50 g
1 ks
 na potretie




Postup

  1. 1

    Jednu väčšiu cibuľu, alebo dve menšie (4 maličké, 8 úplne krpatých atď) pokrájame na drobno a opražíme do zlatista na oleji.

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky nasypeme múku, pridáme tvaroh, maslo, soľ, cukor, prášok do pečiva a vychladnutú (aby sme predišli popáleninám tretieho stupňa) opraženú cibuľu (aj s olejom).

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na linke odpočívať cca 30 minút. Človeku sa až veriť nechce že tam nejde žiadna voda alebo čokoľvek tekuté. Hoci cesto nevyzerá dôveryhodne, nedajte sa odradiť. (Ak máte predsa len málo mokrý tvaroh, tak kľudne pridajte pár lyžíc vody).

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozdelíme na 8 častí, vytvarujeme guličky, ktoré jemne pritlačíme rukou (ale teda jemne, nerobíme palacinky). Na vrchu ich narežeme, potrieme mliekom a posypeme sezamovými semiačkami.

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov do zlatova (cca 20-30 minút). Vôňa z pečenia naplní celý byt a dokonale vyhladuje aj tých najväčších odporcov tvarohu (mám otestované).

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme vychladnúť a vychutnávame jedinečnú chuť tvarohu s cibuľkou :) Dobrú chuť!

    Tvarohové žemličky s cibuľou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

radost
joj..ten opisu tvoj hravý ton..dostal ma..zajtra spravím-nabeton...:-)
zdenkas
krásne žemličky s vtipným postupom. Páči sa mi to. Ukladám :-))
babkamt
tvoje žemle sú pekne nadýchané. Ukladám do kk , vyskúšam.
havino
s praženou cibuľou pečiem pečivo aj chlieb dosť často, s tvarohom som ešte neskúšala a ani s PDP, ako rýchlovka zaujímavé, aj pekné ich máš
pusta
krásne žemle, chuť musí byť úžasná.
tiginko
až ma mrzí, že nemám doma tvaroh, hneď by som ich vyskúšala....
elena
Toto ma teda zaujalo ( aj vtipný komentár) ....musím vyskúšať....to je novinka u nás...
mariamka
@boise ty si uz tradicne expert na taketo pecivka, mam recept na cibulovy chlieb, ale tie pismena mi nic nevraveli, ked to takto clovek vidi, hned je to ine kafe,, a navyse tvaroh v cestach mame radi, krasne sa ti zemlicky vypiekli, povykacovali, len zahryznut :)
luss44
milá @boise , nevydržala som, musela som ich dnes vyskúšať. Robila som ich síce do tvaru bagety, ale musím rcp pochváliť. S tvarohom sú jemnučké a o chuti cibuľky ani nehovorím. Jednu som spráskala ešte za tepla samotnú :) Vdaka za rcp.
evanaaa
Žeby som vyskúšala? Dosť ma to zaujalo. Tých osem kusov by nám úplne stačilo, ako dlho vydržia aby boli jedlé? @boise , dajú sa aj zmraziť, nevieš? Len múku by som možná dala nejakú celozrnnú, či špaldovú.
boise
@evanaaa nuz my ich vzdy zjeme hned :D ale teda osobne si myslim ze na druhy den uz nie su take chutne (tym aspon ospravedlnujem to ze ich do seba ladujem rad radom :) )
tiginko
@boise sú perfektné! Pokombinovala som múky (špaldová hladká, celozrnná špaldová krupica a pšenová múka) a cibuľu opražila na kačacej masti. Sú naozaj skvelé a rýchlo hotové. Veľká vďaka za recept, určite sa stane jednou zo stálic na našom pečivovom stole

1x radost
boise
@tiginko oooooo mňam, veru si musím aj ja znovu upiecť, tie tvoje vyzerajú parádne :) Ďakujem za spätné info :)
katka78
Výborné žemličky, ďakujem pekne za recept. Vyskúšané, väčšina zjedená, 3ks išli do mrazničky. Pekný deň! :-)
jack
Waaaau.Najbližšie urobím.
twilly
Super nápad. Už od pohľadu je to prudko jedlé. Môj syn je HIT-kár a hľadať pre neho nové recepty je často sysifovská práca. A tento tvoj receptík sa mi veeeeeeeľmo páči...
kukulienka71
Pagáče s tvarohom a cibuľkou už u nás boli, žemličky podľa tohto receptu sú ešte sýtejšie. Vôňa pri pečení skutočne presvedčí každého. Sú vláčne a veľmi chutné, ďakujem za recept.


2x haji a radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia