Tvarohové vyprážané rožky

Tvarohové vyprážané rožky
izabella929Izabella929, recept pridal: 30. novembra 2011 12:27Ďalšie jeho recepty

Jednoduché jedlo, ktoré máme hotové pik-pak...máme ho radi, je sladunké a rožky sú krehké.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rohlíky/pečivo/ si rozrežem na polovicu a potom všetky polovice po dlžke na polovicu, vydlabem striedku a použijem ju do plnky.Plnka: Tvaroh dám do misky,pridám kryštálový cukor, smotanu, vanilkový cukor, vaječné žltko a vymiešam hmotu.Spodnú časť rožka potriem tenkou vrstvou lekváru, na lekvár uložím tvarohovú plnku a na plnku pekne do radu poukladám hrozienka. Takto naplnený rohlík pootáčam v rošlahanom vajíčku a obalím v strúhanke. Dám si rozohriať olej a pred tým, než vložím v strúhanke obalené rožky do oleja, tak ich ešte pogúľam znovu vo vajíčku a tak ich dám vyprážať.Vypražené rožky

2

pogúľam ešte horúce v práškovom cukre.K vyprážaným plnených rožkom podávam ovocie, buď čerstvé, alebo kompotované. Ja som ponúkla modré hrozno z vlastnej záhrady.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 30. novembra 2011 o 15:02
    xixixi...díky, ale neukradla som ti z tvojho taniera....toto jedlo sa určite robí v mnohých rodinách...u nás ho všetci obľubujeme.-))


  • alexdidi, 30. novembra 2011 o 15:35
    Stačí dať do hľadáčika,či už tu nie je taký istý recept....


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 15:39
    alexdidi, je zakázané pridávať také recepty, ktoré už tu sú?????


  • ancicka, 30. novembra 2011 o 16:09
    Prečo hned ten uražlivý ton!Mne nevadí že sa rcp.opakujú,Ved je tu viac takýh.To neznamená,že sa haní.
    Ja len na pripomenutie a z fotopostupom.


  • dandy51, 30. novembra 2011 o 16:27
    Ďakujem,naozaj neuškodí pripomenúť si staršie recepty.Sú jednoducéa dobré.Ja som to robila tak,že som z rožku odkrojila končeky a drevenou vareškou som opatrne vytlačila stred a tak som pomocou varešky aj plnila.Neobaľovala som rožky len som ich do chrumkava opiekla na oleji a potom posypala škoricovým cukrom.Je to jednoduchšie a tiež vynikajúce.


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 16:49
    ancicka, ja som sa vôbec neurazila, ale som sa zľakla,, som tu nová a nevedela som,či sa podobné recepty tu pridávajú...fotopostupy budú už na nových receptoch..tieto som mala všetky v albume na Azete, odkial ich teraz sťahujem sem...na tých fotopostupy nemám...bohužial, ale zdá sa mi, že tieto recepty každý robí, nič nové som sem asi nedala....


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 16:51
    dandy, veď každá z nás robí inak a tiež, každá z nás ľúbi niečo iné...díky za komentárik...


  • betul, 2. decembra 2011 o 15:51
    No tak tieto rožky určite vyskúšam,určite musia byť výborné.My sme taká mlsná rodinka...


  • evanaaa, 3. decembra 2011 o 16:58
    Izabella929, ak by si sa podívala, je tu an niektoré recepty aj desať verzií, je dobré, keď si môžme z nich vyberať, alebo ich kombinovať. Potom by tu musel byť len jeden rcp na kapustnicu, zem.babu, guláš, ap. Takže, podľa mňa tež nevadí, že sa recepty opakujú, nech.


  • vladkaku, 4. decembra 2011 o 23:11
    ...jéj, teším sa receptíku, robievala som ho inak, skúsim Tvoj a u nás máme nový obchod - rožky po 1 centíku, tak urobíme takúto maškrtu od Teba, ďakujem Izabelka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist