Tvarohové vyprážané rožky

Tvarohové vyprážané rožky
izabella929Izabella929, recept pridal: 30. novembra 2011 12:27Ďalšie jeho recepty

Jednoduché jedlo, ktoré máme hotové pik-pak...máme ho radi, je sladunké a rožky sú krehké.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
3
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Rohlíky/pečivo/ si rozrežem na polovicu a potom všetky polovice po dlžke na polovicu, vydlabem striedku a použijem ju do plnky.Plnka: Tvaroh dám do misky,pridám kryštálový cukor, smotanu, vanilkový cukor, vaječné žltko a vymiešam hmotu.Spodnú časť rožka potriem tenkou vrstvou lekváru, na lekvár uložím tvarohovú plnku a na plnku pekne do radu poukladám hrozienka. Takto naplnený rohlík pootáčam v rošlahanom vajíčku a obalím v strúhanke. Dám si rozohriať olej a pred tým, než vložím v strúhanke obalené rožky do oleja, tak ich ešte pogúľam znovu vo vajíčku a tak ich dám vyprážať.Vypražené rožky

2

pogúľam ešte horúce v práškovom cukre.K vyprážaným plnených rožkom podávam ovocie, buď čerstvé, alebo kompotované. Ja som ponúkla modré hrozno z vlastnej záhrady.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • izabella929, 30. novembra 2011 o 15:02
    xixixi...díky, ale neukradla som ti z tvojho taniera....toto jedlo sa určite robí v mnohých rodinách...u nás ho všetci obľubujeme.-))


  • alexdidi, 30. novembra 2011 o 15:35
    Stačí dať do hľadáčika,či už tu nie je taký istý recept....


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 15:39
    alexdidi, je zakázané pridávať také recepty, ktoré už tu sú?????


  • ancicka, 30. novembra 2011 o 16:09
    Prečo hned ten uražlivý ton!Mne nevadí že sa rcp.opakujú,Ved je tu viac takýh.To neznamená,že sa haní.
    Ja len na pripomenutie a z fotopostupom.


  • dandy51, 30. novembra 2011 o 16:27
    Ďakujem,naozaj neuškodí pripomenúť si staršie recepty.Sú jednoducéa dobré.Ja som to robila tak,že som z rožku odkrojila končeky a drevenou vareškou som opatrne vytlačila stred a tak som pomocou varešky aj plnila.Neobaľovala som rožky len som ich do chrumkava opiekla na oleji a potom posypala škoricovým cukrom.Je to jednoduchšie a tiež vynikajúce.


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 16:49
    ancicka, ja som sa vôbec neurazila, ale som sa zľakla,, som tu nová a nevedela som,či sa podobné recepty tu pridávajú...fotopostupy budú už na nových receptoch..tieto som mala všetky v albume na Azete, odkial ich teraz sťahujem sem...na tých fotopostupy nemám...bohužial, ale zdá sa mi, že tieto recepty každý robí, nič nové som sem asi nedala....


  • izabella929, 30. novembra 2011 o 16:51
    dandy, veď každá z nás robí inak a tiež, každá z nás ľúbi niečo iné...díky za komentárik...


  • betul, 2. decembra 2011 o 15:51
    No tak tieto rožky určite vyskúšam,určite musia byť výborné.My sme taká mlsná rodinka...


  • evanaaa, 3. decembra 2011 o 16:58
    Izabella929, ak by si sa podívala, je tu an niektoré recepty aj desať verzií, je dobré, keď si môžme z nich vyberať, alebo ich kombinovať. Potom by tu musel byť len jeden rcp na kapustnicu, zem.babu, guláš, ap. Takže, podľa mňa tež nevadí, že sa recepty opakujú, nech.


  • vladkaku, 4. decembra 2011 o 23:11
    ...jéj, teším sa receptíku, robievala som ho inak, skúsim Tvoj a u nás máme nový obchod - rožky po 1 centíku, tak urobíme takúto maškrtu od Teba, ďakujem Izabelka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist