Tvarohové vyprážané rožky

izabella929Izabella929, 43 ročná žena, 30. novembra 2011 12:27
Ďalšie jej recepty »

Jednoduché jedlo, ktoré máme hotové pik-pak...máme ho radi, je sladunké a rožky sú krehké.

4
porcie
30 min
príprava
3 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
50 g
250 lyžice
2 lyžice
1 balíček
1 ks
2 ks
2 hrnčeky
2 lyžice
 na vysmážanie

Postup prípravy

  1. 1

    Rohlíky/pečivo/ si rozrežem na polovicu a potom všetky polovice po dlžke na polovicu, vydlabem striedku a použijem ju do plnky.Plnka: Tvaroh dám do misky,pridám kryštálový cukor, smotanu, vanilkový cukor, vaječné žltko a vymiešam hmotu.Spodnú časť rožka potriem tenkou vrstvou lekváru, na lekvár uložím tvarohovú plnku a na plnku pekne do radu poukladám hrozienka. Takto naplnený rohlík pootáčam v rošlahanom vajíčku a obalím v strúhanke. Dám si rozohriať olej a pred tým, než vložím v strúhanke obalené rožky do oleja, tak ich ešte pogúľam znovu vo vajíčku a tak ich dám vyprážať.Vypražené rožky

  2. 2

    pogúľam ešte horúce v práškovom cukre.K vyprážaným plnených rožkom podávam ovocie, buď čerstvé, alebo kompotované. Ja som ponúkla modré hrozno z vlastnej záhrady.

ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist