Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Už pri ich pečení sa vám búdú zbiehať slinky v ústach pre tú lákavú vôňu:-)

15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Recept som našla v maďarskom časopise, bol viac komplikovaný, dokonca s droždím a viacnásobným vaľkaním. Rozhodla som sa pre moju jednoduchú verziu: múku, soľ, tvaroh a nasekané maslo som zmiesila
  2. Medvedí cesnak umyla
  3. a nasekala na väčšie rezance
  4. pridala k cestu, dôkladne premiesila, vytvarovala štvorec a dala zabalený vo fólii do chladničky na pol hodiny.
  5. Potom som cesto na pomúčenej podložke rozvaľkala na hrúbku asi 0,5 cm a krájala hrubšie tyčinky a samozrejme keďže je Veľká noc, tak aj zajačikov:-) Vyzerali pekne strakato
  6. potrela som ich rozšľahaným vajíčkom, zajacom prilepila očká z ľanových semienok a tyčinky posypala sezamom, celým makom a ľanovými semienkami. Rúra sa mi predhrievala na 200°C. Všetko som naukladala na papierom vyložený plech a na dvakrát upiekla.
  7. prvý plech som piekla 21 minút, pečivo bolo ružové, voňavé a mäkkšie.
  8. druhý plech sa mi podaril viac tmavý, to je chrumkavejšie pečivo, mne chutí viac to mäkké. Vôňa v kuchyni bola neodolateľná!
  9. Užite si medvedí cesnak v akejkoľvek forme, kým je jeho sezóna:-)