Tvarohové trojuholníky

Janka Gáliková
cukrárka hotela Most slávy v Trenčianskych Tepliciach, 27. augusta 2014
Tvarohové trojuholníky
Foto: Ľuboš Pilc
24 ks
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 vaničky (hrudkovitého 750g)
500 ml
3 vaničky
1 vanička
1 bal.
250 g




Postup

  1. 1

    Maslo dáme na pol hodiny do mrazničky. Tvaroh, pol vaničky cukru a mlieko vymiešame. Zamiešame múku, pol vaničky cukru a prášok do pečiva a polovicu sypkej zmesi vysypeme na plech s papierom na pečenie.

  2. 2

    Vylejeme rovnomerne mlieko s tvarohom a cukrom a nasypeme zvyšnú sypkú zmes tak, aby bola pokrytá celá plocha. Na záver nastrúhame rovnomerne na celý povrch maslo.

  3. 3

    Pečieme približne 40 minút na 180°C. Koláč nakrájame na trojuholníky a servírujeme s akýmkoľvek druhom ovocia.

Diskusia k receptu

elena
kedysi, keď tvaroh stál 3 Kčs, tak sme podobné zákusky robievali, lebo boli veľmi chutné a ľúbili sme ich
ivav
Áno, za "oných" čias bol tvaroh lacný. Receptík sa mi páči, upečiem ho a určite nám bude chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia