Tvarohové koláče

Tvarohové tekvičky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Je čas tekvíc, tak som sa rozhodla pridať aj ja jeden recept.

24
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Moja oblubena tekvica je tato. Myslim ze ju poznate ako maslova tekvica alebo butternut.
  2. Ocistenu a pokrajanu tekvicu som uvarila nad parou.
  3. Muku, cukor, sol, kvasnice a tekvicove pyre som vymiesala s vlaznym mliekom a rozpustenym maslom mixerom na vlacne cesto.
  4. Cesto som nechala na teplom mieste nakysnut.
  5. Medzitym ako mi kyslo cesto som si pripravila plnku. Na plnku som pouzila Philadelphia syr, ale hocijaky jemny tvaroh tam bude urcite chutny.
  6. Philadelphia syr, cukor, vajicko, nastruhanu citronovu koru a citronovu stavu som spolu vyslahala.
  7. Nakysnute cesto som rozvalkala na hrubku asi 4-5mm. Rozvalkane cesto som pokrajala na stvorce. Na kazdy stvorec cesta som dala lyzicu plnky a jedno hrozienko.
  8. Z cesta som urobila male buchticky. Buchticky som nechala trochu podkysnut a potom som ich po bokoch ponastrihovala. Potrela som ich rozpustenym maslom a piekla som ich vo vyhriatej rure 180 °C 25 minut.
  9. Upecene tekvicky som vylozila na mriezku a potrela som ich rozpustenym maslom.
  10. Na koniec na ozdobu som do prostriedku tekviciek zapichla stvrtku mandle.