Tvarohové srdce (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
1000 g lásky.
40 minút príprava |
35 minút na 170-180 °C |
Postup- V mlieku si nechám napučať droždie,pridám cukor.
- Vajcia si vyšľahám so soľou,
- Pridám ich k mlieku,roztopené maslo a zamiešam.
- Potom preosejem múku a pridám vanilkový cukor a zmiešam.
- Ruku si naolejujem a v miske vyhnetiem cesto.
- Cesto sa nelepí ani na ruku,ani na misku.
- Cesto vyložím a ešte pár minút ho prehnetiem na hladko.
- Cesto vložím naspäť do misky a na teplom mieste nechám asi 20-30 min podkysnuť,
- kým znásibí svoj objem.
- Cesto vyložím z misky a rozdelím ho na 2 menšie častí
- a 2 väčšie,asi 400 g časti
- Vytvarujem guličky.
- Priptravím si plnku.
- Väčšie cesta rozvaľkám do kruhu,v šírke plechu
- ,položím na plech a vyrežem srdce.
- Na srdce rozotriem plnku,
- uložím druhé cesto a orežem.
- 1 menšie cesto rozvaľkám na tenko a mriežkovacim valčekom ho pokrájam.
- Mriežku uložím na srdce a orežem.
- Z druhého menšieho cesta urobím šúľok,
- obložím srdce,
- a šúľok nožnicami obstriham dookola.
- Na ozdobu si urobím cestičko s 1/2 dl vody,2 čl soli a múky hladkej.Cestičko by malo byť tuhšie a dobré vypracované.Z cestička urobím kvietka a lístky.
- Celý koláč potriem rozšľahaným žltkom a ozdobím.Upečiem.
- Takéto srdiečko môžte venovať pri hocijakej príležitostí z lásky.
- Zo zbytkou cesta urobím škoricové kvietky,
- fajné chutnučké.Dobrú chuť.
|