Tvarohové rožky

Autor receptu: evasik

Mám rada rýchlu prípravu jedál. Medzi moje obľúbené koláčiky patria tvarohové rožky. Recept rokmi overený a vyskúšaný. Je rodinnou tradíciou. Potrebujeme: 1 maslo , 500 g hladkej múky. Na kvások: 1 kocka kvasníc, 1 vajce, 12 lyžíc mlieka, štipka soli, 2 kocky cukru Na plnku: tvaroh, mak, orechy Postup: Z masla, múky a kvásku urobíme cesto. Rozdelíme na 6 dielov. Ihneď môžeme pokračovať, cesto rozvaľkať po častiach do kruhu. Z 1 kruhu je 6 ks trojuholníkov, naplníme ich plnkou. Hneď dáme

36
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, mlieka, cukru a štipky soli pripravíme kvások.
  2. Maslo, múku a kvások zmiešame a vypracujeme cesto. Stačí miesiť 5-8 minút. S cestom hneď pracujeme, netreba čakať na kysnutie.
  3. Cesto rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme kruh a rozdelíme na 6 trojuholníčkov. Naplníme ľubovoľnou plnkou. Stočíme do tvaru rožteka a ukladáme na plech. Spolu bude z dávky 36 kúskov.
  4. Rožky na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme na plechu dovtedy, kým sa rúra rozohreje. Cca 10 min. Potom ich vložíme do rúry a pri teplote 180 st. C pečieme do ružova. Asi 20-25 minút. Po upečení vyberiem z rúry, posypem práškovým cukrom, uložím na tanier.
  5. Rožky sú výborné aj viac dní, no treba ich skladovať v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!
  6. Prosím, dajte vedieť, ako sa Vám vydarili.