Tvarohové rožky

evasikEvasik, 68 ročná žena, 8. septembra 2010 14:07
Ďalšie jej recepty »

Mám rada rýchlu prípravu jedál. Medzi moje obľúbené koláčiky patria tvarohové rožky. Recept rokmi overený a vyskúšaný. Je rodinnou tradíciou. Potrebujeme: 1 maslo , 500 g hladkej múky. Na kvások: 1 kocka kvasníc, 1 vajce, 12 lyžíc mlieka, štipka soli, 2 kocky cukru Na plnku: tvaroh, mak, orechy Postup: Z masla, múky a kvásku urobíme cesto. Rozdelíme na 6 dielov. Ihneď môžeme pokračovať, cesto rozvaľkať po častiach do kruhu. Z 1 kruhu je 6 ks trojuholníkov, naplníme ich plnkou. Hneď dáme

36
porcií
10 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
Kvások:
1 kocka
12  lyžíc
2  lyžičky
  štipka
Plnka:

Postup prípravy

  1. 1

    Z droždia, mlieka, cukru a štipky soli pripravíme kvások.

  2. 2

    Maslo, múku a kvások zmiešame a vypracujeme cesto. Stačí miesiť 5-8 minút. S cestom hneď pracujeme, netreba čakať na kysnutie.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme kruh a rozdelíme na 6 trojuholníčkov. Naplníme ľubovoľnou plnkou. Stočíme do tvaru rožteka a ukladáme na plech. Spolu bude z dávky 36 kúskov.

  4. 4

    Rožky na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme na plechu dovtedy, kým sa rúra rozohreje. Cca 10 min. Potom ich vložíme do rúry a pri teplote 180 st. C pečieme do ružova. Asi 20-25 minút. Po upečení vyberiem z rúry, posypem práškovým cukrom, uložím na tanier.

  5. 5

    Rožky sú výborné aj viac dní, no treba ich skladovať v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!

  6. 6

    Prosím, dajte vedieť, ako sa Vám vydarili.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist