Tvarohové rožky

evasikEvasik, recept pridal: 8. septembra 2010 14:07Ďalšie jeho recepty

Mám rada rýchlu prípravu jedál. Medzi moje obľúbené koláčiky patria tvarohové rožky. Recept rokmi overený a vyskúšaný. Je rodinnou tradíciou. Potrebujeme: 1 maslo , 500 g hladkej múky. Na kvások: 1 kocka kvasníc, 1 vajce, 12 lyžíc mlieka, štipka soli, 2 kocky cukru Na plnku: tvaroh, mak, orechy Postup: Z masla, múky a kvásku urobíme cesto. Rozdelíme na 6 dielov. Ihneď môžeme pokračovať, cesto rozvaľkať po častiach do kruhu. Z 1 kruhu je 6 ks trojuholníkov, naplníme ich plnkou. Hneď dáme

Suroviny

36
porcií
10
minút
príprava
25
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Z droždia, mlieka, cukru a štipky soli pripravíme kvások.

2

Maslo, múku a kvások zmiešame a vypracujeme cesto. Stačí miesiť 5-8 minút. S cestom hneď pracujeme, netreba čakať na kysnutie.

3

Cesto rozdelíme na 6 častí. Z každej časti vyvaľkáme kruh a rozdelíme na 6 trojuholníčkov. Naplníme ľubovoľnou plnkou. Stočíme do tvaru rožteka a ukladáme na plech. Spolu bude z dávky 36 kúskov.

4

Rožky na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme na plechu dovtedy, kým sa rúra rozohreje. Cca 10 min. Potom ich vložíme do rúry a pri teplote 180 st. C pečieme do ružova. Asi 20-25 minút. Po upečení vyberiem z rúry, posypem práškovým cukrom, uložím na tanier.

5

Rožky sú výborné aj viac dní, no treba ich skladovať v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!

6

Prosím, dajte vedieť, ako sa Vám vydarili.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • veronika353, 8. septembra 2010 o 16:16
    Podobný recept jsem před časem dala na "Varechu" i já, ale z toho kruhu krájím 8 trojúhelníčkú.Je to opravdu starý dobrý osvědčený recept.


  • zdezda, 9. septembra 2010 o 06:52
    Vyzerá to byť šikovný recept, určite ho cez víkend vyskúšam, potom dám vedieť. Keď sa vydaria, môžem ti k receptu pridať foto ?


  • palokuchki, 9. septembra 2010 o 08:50
    Aj ja toto urcite vyskusam. Tvarohove veci mame radi. Ten tvaroh sa ma rozotriet po celej ploche toho trojuholnika, alebo sa ma dat len na kopku?


  • evanaaa, 9. septembra 2010 o 17:31
    Evasik, dávaš do kvásku soľ? Lebo už som bola poučená odborníkmi, že soľ do kvásku nepatrí, dokonca môže zastaviť kvasný proces, ale sa dáva do cesta. No, teba sa to asi netýka, keď sa ti rožky daria. bodaj by sa aj mne.


  • evasik, 9. septembra 2010 o 20:23
    Tá štipka soli tomu vôbec nevadí. Ak sa obávaš, daj ju tam nakoniec, až sa Ti to trošku nakvasí.


  • marienka44, 9. septembra 2010 o 21:25
    To cesto vyzera podla rozpisu ako plundrove, teda kysnute a listkove. :-). Ja by som sol dala do preosiatej muky, nie do kvasnic.


  • evasik, 10. septembra 2010 o 08:36
    Marienka, ja to robím tak, ako píšem. Nemám žiadny problém. Rožky sú super, cesto kysne.


  • evasik, 10. septembra 2010 o 08:54
    Tvaroh rozotieram po trojuholníčku 2 mm od okraja.


  • tetuska, 10. septembra 2010 o 17:56
    vyskúšam, uvidím...


  • anene, 22. septembra 2010 o 13:18
    Vyskúšala som v pondelok, boli super. Aj som odfotila, len zatiaľ neviem ako to pridať k receptu, keď nie je môj. Ako chutia neskôr namám potuchy. Môj muž síce mal komentár, čo to vymýšľam, ale potom keď boli upečené neprotestoval. Veď to bolo v utorok ráno aj vidieť. Po päť som zabalila na desiatu vnúčatám a ako počítam, tak počítam do dózy som uložila šesť a ani tie som už večer nenašla. Presne som cesto rozdelila na šesť častí a každý kruh zasa na šesť. Aj bez kalkulačky mi to vychádza 36 kusov. Najlepšie sa mi pracovalo s poslednými bochníkmi.


  • evasik, 22. septembra 2010 o 13:54
    Som veľmi rada, že sa Ti rožky vydarili. Určite ich budeš piecť častejšie, nakoľko nie sú vôbec pracné. Foto prilož, (veď je Tvoje) ja foto nemám a neviem to ani pridať k receptom. Prajem pekný deň.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Králik dedka Kosíka
V Skalici som si našiel manželku a do tohto kráľovského mesta podnes chodím rád. Sú tam dobrí a rázovití ľudia, dobré červené i biele víno, voňavučký trdelník a napokon i vyberaná gastronómia.

Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.

Ewout Eleveld: Na stôl u nás čakáte aj 2 mesiace
S kľudom Holanďana nám Ewout Eleveld – šéfkuchár holandskej Restaurant de Leest a hosť gastronomického kongresu Gastronomy Slovakia porozprával o svojej práci ocenenej tromi hviezdičkami od Michelina.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 34/2014: Letné koláče a dezerty Letné koláče a dezerty
Časopis Varecha v piatok 22. augusta v denníku Pravda.


TOPlist