Tvarohové muffiny s kúskami čokolády

Autor receptu: norar

Recept pre lenivcov...rýchly a úžasný, u nás ide "na dračku". Je ideálny keď sa narýchlo dozviete že príde nečakane návšteva.

15
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta: vajcia s cukrom vyšľaháme do penista v miske, ideálne metličkou ale postačí aj vidlička. Pridáme všetky ostatné suroviny /okrem čokolády/- múku premiešame s práškom do pečiva - spolu všetko premiešame. Nakoniec pridáme na hrubo nasekanú čokoládu, nemusí byť na varenie, kľudne môžete použiť čo doma nájdete, zbytky valentínskych čokoládok a podobe, môže byť kľudne i horká.
  2. Cesto vylejeme do formičiek, ja som tentokrát zvolila namiesto klasických muffinových formičiek takéto malé tortičky, jednak sa blížili synove meniny a na foto s lietadielkom je jeho meninová tortička..a už to chcelo zmenu, nie stále košíčky.
  3. Dáme do trúby vyhriatej na 180 stupnov a 25 minút pečieme. Kontrolujeme, ale pri tomto recepte ide všetko ako po masle, takže po dopečení vyzerajú muffiny takto
  4. Nahrubo nasekaná čokoláda sa vo vnútri trochu rozpije, netreba sa báť pridať hrubšie kusy..nie úplne najemno.Ako jedlý dekor som použila ešte čokoládové hoblinky. Z cesta vyjde cca 12-15 klasických malých košíčkových muffinov. Ostanú dlho chutné a čerstvé, ideálne ku kávičke :)