Tvarohové koláčiky s marhuľami

redakcia - fotkaredakcia, 12. februára 2010
30 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
20 g
50 g
125 ml
1 ks
 štipka
50 g
Náplň:
250 g
1 ks
100 g
1 vrecko
10 ks
2,5 PL




Postup

  1. 1

    Múku preosejeme do misy. Uprostred urobíme jamku a rozdrobíme do nej droždie, ktoré posypeme kl cukru a zalejeme trochou vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Ku kvásku pridáme vajce, zvyšný cukor, štipku soli, zvyšné mlieko a rozpustený tuk. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 kúskov a z každého vytvoríme guľôčku.

  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň guľky a necháme ich kysnúť ďalších 20 minút. Tvaroh s vajcom, práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dohladka. Marhule umyjeme, osušíme, rozpolíme a vykôstkujeme. Zavárané marhule necháme na sitku odkvapkať. Vykysnuté guľôčky cesta sploštíme. Doprostred každého koláčika nanesieme tvarohovú náplň a na ňu položíme marhuľu, ktorú ozdobíme trochou marmelády.

  3. 3

    Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plech vložíme do vyhriatej rúry a koláčiky pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút.

Diskusia k receptu

Vymazať
alab
výborný a jednoduchý recept, malým, veľkým, všetkým chutilo. Použila som malinovú marmeládu. Vďaka. Tá davka je presne na 1 plech.