Tvarohové koláče

Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na štvorce
  2. Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom, vajcom a hrozienkami a do stredu štvorca dáme za lyžicu tejto plnky. Kraje poprekladáme na stred a urobíme taštičky. Pečieme potreté vajíčkom na 160 °C asi 30 minút.
  3. Pena: Smotanu vyšľaháme so stužovačom, vmiešame cukor a najemno nasekanú mätu.
  4. Marinované hrozienka: Portské víno rozvaríme s cukrom, nasypeme doň hrozienka a necháme odstáť, aby sa hrozienka „napili". Takto napité hrozienka a penu podávame s koláčmi.