Tvarohové guľky

lubjak - bez fotkylubjak, 20. júla 2010

Obľúbené jedlo mojich detí, aj keď sú už veľké, tvarohové guľky si dajú.

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kocka,alebo vanička
toľko čo tvaroh príjme
1
1 ks
na hrot noža-je to jedlo pre deti
1 lyžica
posýpka:




Postup

  1. 1

    Do misky vložíme tvaroh,detskú krupicu,žĺtok,soľ,vanilkový cukor,maslo- pre jemnejšiu chuť cesta,vypracujeme cesto.Dáme zovrieť vodu,osolíme.Pomocou dvoch lyžíc/alebo vlhkými rukami/formujeme guľky a dáme variť.Keď vyplávajú na povrch ,sú uvarené,vyberieme do misky.Posypeme opraženou strúhankou/na suchej panvičke/ zmiešanou s cukrom a polejeme rozpusteným voňavým maslom.Na tanieriku ozdobíme sezonným ovocím,alebo podávame s doma uvareným jablkovým kompótom-ošúpeme jablká,nakrájame na tenšie plátky,zalejeme vodou,pridame pre vônu 2-3klinčeky,kúsok celej škorice,keď sú jablká sladké,nepridávame cukor,rýchlo prevaríme. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ailuj82
podobné robím aj ja, len sa mi nikdy nechce robiť guľky tak si urobím trochu redšie cesto a haluškovačom nahádžem do vriacej vody :) Výborné len tak so škoricou :D
tatranka
Ešte sa mi zvýšil tvaroh z pirôžkov,určite vyskúšam.Vyzerá to lákavo.
brigita
Ja ich mám rada zo slivkovou omáčkou. Recept je na vareche. vyskúšaj nielen klasiku.
garanco
Ja ich tiež robím pre deti, aj s lekvárovou omáčkou, recept vložím po dovolenke. Pripájam sa k Brigite - vyskúšajte nielen klasiku!
lubjak
slivkovu omacku ci k sladkemu alebo masitemu jedlu vyskusam velmi rada
mariaklara
Ja mám na guľku takú nádobu s dvojitým dnom, kde sa nemusia variť, len sa ponoria do vriacej vody a 15- 20 min. sa nechajú tej vode dvôjsť. Na ne dám jogurt vymiešaný s vanilkovým cukrom,a posypem strúhankou, je to fajnovéé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia