Tvarohové guľky

tilau - fotkatilau, 17. júla 2012
Tvarohové guľky
Foto: tilau

Je to obľúbené jedlo mojich detí a nielen preto, že sú výborné a ľahučké, ale hlavne preto,že prípravu zvládnu skoro samé.

Suroviny

5 ks
250 g
1 ks
1 ks
3 PL
2 PL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Rožky si natrháme na malé kúsky

    Tvarohové guľky - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme vajíčko, tvaroh, cukor /podľa chuti,my máme radi sladké/, krupicu a mlieko, tak aby sme zaliali rožky, ale nie veľa aby neboli veľmi premočené. Potom môžme podľa potreby dať strúhanku. Zmiešame dokopy a necháme polhodinu postáť.

    Tvarohové guľky - obrázok 2
  3. 3

    Potom tvarujeme guľky, ruky si pomúčime hladkou múkou, aby sa nelepili.

    Tvarohové guľky - obrázok 3
  4. 4

    Uvaríme ich v trošku osolenej, vriacej vode ale len pár minutiek, aby sa nerozvarili. My ich máme radi poliate roztopeným maslom a posypané grankom.

Diskusia k receptu

vrbovcjanka
Moja mamina ich robí pravdepodobne veeľmi podobne, len si od nej vždy zabudnem vypýtať presný recept :-) Takže ďakujem, určite vyskúšam tieto, už sa nemôžem dočkať :-))
valeri
Som sa ich dakedy narobilaaa. Deti ich mali veľmi radi, bola to rýchla a sladká večera. Len ja som ich robila bez rohlíkov, len tvaroh, krupica, vajíčko, vanilkový cukor
helca103
ja ich robím presne takto s rohlíkami a aj u nás veru idú s maslom a kakaom....... mňamka aj pre dospelákov
frona
Ja som ich tiež robievala ako Valeri keď som mal malé deti. Práve sme ich včera s dcérou spomínali, že by si také dala......no nie je to telepatia?
astheart
Dělávám, jen taky bez rohlíků. Na 250 g tvarohu (takový ten zabalený ve "zlatíčku") dávám 1 vejce a 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky. Zavářím knedlíčky o průměru tak 1,5 -2 cm do osolené vody. Vyjde jich docela dost, jako hlavní jídlo pro 1 velkého jedlíka nebo i 2 lidi, jako dezert pro 4. Jsou výborné!
bronika
recept je vyborny, odporucam. Gulky su makucke, mierne kysle od tvarohu a z nejakym podusenym a osladenym ovocim, alebo aj cerstvym....mnam :D mlieko staci pomaly liat a miesat, mnozstvo si vypytaju rozky same, ked to zacne mlaskat :DDD je to akurat. Len vajicko a tvaroh by som najskor rozhabarkovala v mlieku. Super obedik pre deti. Moja 5 rocna dcerka robila gulky sama..;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia