Tvarohové guľky
Tvarohové guľky s višňami
Autor receptu: dorko
Rýchle, jednoduché a hlavne
rýchlo miznúce :)
2-4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tvaroh, muku, vajce a stipku soli zmiesame a rukou vypracujeme tuhsie lepive cesto.
- Visne (mirabelky, male marhule) odkostkujeme a obalujeme cestom do malych guliciek. Mozeme pouzit aj jahody, maliny, pokrajane broskyne, cucoriedky, cernice, ale toto ovocie je lepsie pred balenim do cesta zamrazit, aby sa nam v rukach nepopucilo.
- Z davky vyjde cca 20-30 guliciek, ktore nasledne vkladame do hrnca s vriacou mierne osolenou vodou a varime, kym nevyplavaju na povrch.
- Vyberieme do misy, posypeme mletymi mandlami a krystalovym cukrom, zalejeme rozpustenym maslom. Jemne premiesame, aby sa vsetky gulky dobre obalili a podavame.
- Neuvarene gulky mozeme skladovat v chladnicke aj 2 dni a uvarit mnozstvo podla potreby.