Tvarohové guľky mojej mamy

Tvarohové guľky mojej mamy
Foto: ekuricova
ekuricovaEkuricova, recept pridal: 23. februára 2011 14:38Ďalšie jeho recepty

Vynikajúca a hlavne zdravá pochúťka pre deti.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Tvaroh, múku s práškom do pečiva, žĺtky a maslo so štipkou soli zmiešame rukami a spracujeme cesto. Tvarujeme guľky, ktoré dáme variť do vriacej vody na cca 4 minúty. Pozor, aby sme ich nerozvarili, rozpadli by sa nám. Uvarené guľky posypeme opraženou strúhankou a práškovým cukrom, polejeme roztopeným maslom alebo šťavou z kompótu. Moje deti majú radi ku guľkám zavárané broskyne.
Tvarohové guľky mojej mamy - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • michsamant, 23. februára 2011 o 18:12
    MNAM!


  • dorisa, 23. februára 2011 o 19:28
    Vítam ta na vareche. Začala si dobre, takéto guľky milujem.


  • bejaja, 23. februára 2011 o 20:02
    mňam, tvarohové guľky milujem a mám niekoľko spôsobov prípravy...


  • mikalove, 23. februára 2011 o 21:38
    robievam aj ja, tvaroh máme veľmi radi


  • diabambulka, 23. februára 2011 o 22:19
    aj ja ťa vítam na vareche:-))) dufam že sa ti tu bude páčiť a ešte pridáš veľa skvelých receptov ako je tento:-)


  • jarunka, 24. februára 2011 o 03:58
    Vyzeraju velmi dobre. Mam tvaroh, tak urobim podla teba.


  • baboja, 24. februára 2011 o 09:40
    Mnamky,mamka nam ich robila s jahodami.Kedysi davno.Dakujem za pripomenutie,urobim detom,uvidime ci im zachutia.


  • garanco, 24. februára 2011 o 18:41
    Tvarohové guľky môžme v našej rodine vždy, z bielok urobím sneh a pridám do cesta, niekedy uvarím na ne lekvárovú omáčku namiesto strúhanky. Vitaj na Vareche a pridávaj receptíky!


  • mariaklara, 24. februára 2011 o 22:38
    Vitaj na Vareche medzi nami, ja mám rct, v ktorom sa guľky nevaria, len sa zalejú vriacou vodou a 20 min. sa v nej nechajú. Robí sa to v špeciálnej nádobe. Rct zverejním, keď ho budem robiť.


  • cica2, 24. februára 2011 o 22:42
    krásny recept a teším sa na ďalšie, vitaj:)))


  • astheart, 25. februára 2011 o 07:42
    Dělám jednodužší. Ke kostce tvarohu přimíchám 1 vejce a 4 vrchovaté lžíce hrubé mouky. Zavářím do osolené vody. Výborné jsou s cukrem, máslem a skořicí.


  • alenka0901, 25. februára 2011 o 21:57
    Robím podobne, ale z bielkov, ktoré mi ostanú, vyšľahám sneh s cukrom a ovocím, alebo džemom - spravím ovocnú penu a s tou guľky podávam.


  • honestka, 27. februára 2011 o 05:28
    my ich zase robievame s krupicou ale bez muky.
    Pravdepodobne niet na nich pokazit nic ziadnym sposobom su ozaj vyborne!


  • lyali, 27. februára 2011 o 23:57
    Mňam, mňam!!! Na takéto guľky sa dám určite nahovoriť!


  • 3171958, 26. júla 2011 o 14:57
    urobila som tie jednoduchšie od Astheart sú výborné dakujem....


  • marcy, 3. februára 2012 o 14:51
    @astheart ,robila som tak jednoducho podľa Teba,boli 2 x vynikajúce....bez bordelu a váhy,s kvalitným pilosáckym tvarohom ...ďakujem :))


  • marijanka712, 3. februára 2012 o 16:09
    Krásne gulky aj ja robím podobne , ale na tú receptúru dávam iba 1 celé vajičko a sú výborné ináč všetky ingrediencie sú tie isté práve dnes som ich robila a skutočne sú vynikajúce .


  • ropa, 10. februára 2012 o 12:02
    Práve sme ich spapali, boli výborne. Vďaka za recept.




  • babkamt, 10. februára 2012 o 14:05
    Robievam podobné. .htm ttp://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-knedlicky/16998-recept.


  • eva53, 23. júna 2012 o 10:44
    robím podobne ,ale s krupicou a bez masla , stále vynikajúce.Dnes nimi poteším dcéru.


  • ti88na, 16. augusta 2013 o 11:33
    No neviem, kde som spravila chybu, ale postupovala som podľa tvojho receptu, a z cesta mi zostala len lepkavá hmota, s ktorej som pri najlepšej vôli nemohla vytvarovať žiadne guľky. Kde som mohla spraviť chybu?



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist