Tvarohové gule

Tvarohové gule
mnamkyhamkyMnamkyhamky, recept pridal: 12. mája 2012 12:33Ďalšie jeho recepty

Mňamózny obed :)

Suroviny

20
minút
príprava
10
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Tvaroh zmiešame s vajíčkami a pridáme múku, štipku soli. Vypracujeme cesto, z ktorého tvarujeme guľky. Do vriacej mierne osolenej vody dáme variť gule pokým nevyplávajú na povrch. Medzitým si chvíľku na sucho opražíme strúhanku a potom pridáme olej. Uvarené gule dáme do hrnca so strúhankou a premiešame,aby sa celé v strúhanke obalili. Podávame s kompótom (mne najviac chutí slivkový - z malých žltých sliviek :))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 12. mája 2012 o 14:52
    mňam,,, takéto gule máme radi. Vyskúšam,.


  • izabella929, 12. mája 2012 o 16:13
    toto aj my lubkáááme.-)


  • gaabinka, 13. mája 2012 o 23:48
    tvaroh - mňam, opražená strúhanka - mňam, spolu to musí byť ešte lepšie:)


  • matilda256, 14. mája 2012 o 10:34
    Určite sú výborné.Tvaroh má byť hrudkovitý alebo môže byť aj ten z Lidlu (500g balenie) jemný?


  • filippa, 17. mája 2012 o 19:09
    ahojte vcera som ich robila su velmi lahke a super len som nemala kompot ,tak som si dala k slivkovy dzem ja som robila s jemnym tvarohom


  • mnamkyhamky, 22. mája 2012 o 11:27
    @matilda256 myslím, že je jedno aký tvaroh dáš, ja som dala hrudkový :)


  • megi118, 14. augusta 2012 o 19:55
    vyzerajú výborne,mňam:)


  • salva, 29. mája 2013 o 10:16
    vynikajúci recept,robila som ho viackrát :-)


  • zornicka5, 11. marca 2014 o 17:24
    Tak ja do tvarohových guliek dávam namiesto múky detskú krupicu. Tak sú výborné. Mńam.


  • majinka1, 6. novembra 2014 o 13:28
    dakujem za recept, su skvele



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist