Tvarohové gule

Tvarohové gule
Foto: teresa21
teresa21Teresa21, recept pridal: 23. novembra 2010 21:13Ďalšie jeho recepty

Výborné ľahko pripraviteľné i ľahko stráviteľné jedlo pre celú rodinku. Tento recept som si trochu upravila z tradičnej a trošku jednoduchšej poľskej pochúťky.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a pretlačíme.
Tvarohové gule - obrázok 1

2

Pridáme múka, vajíčko, časť tvarohu, tak aby nám vzniklo vláčne cesto.
Tvarohové gule - obrázok 2

3

Cesto si rozdelíme na viac častí, z jednotlivých častí vytvoríme valčeky, ktoré nožom rozdelíme na rovnaké dieliky a z týchto vytvoríme guľky. Guľky vhodíme do vriacej osolenej vody a povaríme tak asi 10 min.
Tvarohové gule - obrázok 3

4

Uvarené guľky posypeme zvyšným tvarohom, posypeme práškovým cukrom, polejeme roztopeným maslo, ozdobíme nastrúhanými jablkami a všetko to posypeme ešte škoricovým cukrom.
Tvarohové gule - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 23. novembra 2010 o 22:17
    Mnaaam.Toto je dobrotka od mojej babicky,uz si ani nepamatam,kedy som ich jedla naposledy.:-)


  • matased, 23. novembra 2010 o 22:17
    tieto guľky by som si dala hneď a iste by som potešila aj deti, takže ukladám do KK.


  • cistinka, 23. novembra 2010 o 22:23
    fantázia .-)))


  • 3sandra3, 23. novembra 2010 o 23:56
    no to je skvelé,,, len neviem, či tie zemiaky sú uvarené v šupke, alebo až očistené zemiaky sa uvaria...


  • teresa21, 24. novembra 2010 o 06:22
    očistené sa uvaria


  • jerica, 24. novembra 2010 o 08:36
    tento recpt poznám , pripomenula si , výborné, škorica s maslom oživý chuť gulí , len smola, po tomto chutnom jedle nám švŕka v bruchu , musíme mať aj niečo od mäska ," rezeň " .


  • garanco, 24. novembra 2010 o 08:39
    Tieto guľky robievam aj vtedy, keď mi ostane zemiaková kaša z predchádzajúceho dňa. Pomer zemiaky- tvaroh nemusí byť pevne stanovený. Podávam aj s nasucho opraženou stúhankou, do ktorej pridám cukor, veľa škorice a všetko polejem roztopeným maslom - a k tomu ešte veľká lyžica dobrého domáceho lekváru.


  • remcula, 24. novembra 2010 o 10:01
    Kdysi jsem něco podobného dělávala, děkuji za připomenutí!!


  • ajkap, 24. novembra 2010 o 14:59
    Vďaka za inšpiráciu. Určite vyskúšam (pre seba bezlepkové)


  • sovka62, 24. novembra 2010 o 15:59
    Čím som staršia, tým viac mi chutia sladké jedlá a menej mäso. Takže si ma potešila, ukladám do KK.


  • porzellanka, 24. novembra 2010 o 16:50
    Ukladam do KK, davno som tvarohove gule nejedla. hned by som sa nechala nahovorit.


  • jarunka, 24. novembra 2010 o 22:31
    Toto jedlo som uz nerobila niekolko rokov. Manzel ma radsej jedla s masom. Na to jablcka, dobry napad. Vyskusam.


  • zuzickaaa1, 25. novembra 2010 o 16:30
    @Teresa21 Dakujem za inspiraciu:) V sobotu uvarim:)


  • bozulka, 15. februára 2011 o 23:18
    @tereza21 , výborný recept,ja som robievala bez zemiakov iba z tvarohu a varila som nato omáčku /jahody,maliny,čučoriedky/.
    Rozumela som dobre z profilu - naraz trojnásobná mama? !!!!!!!!


  • teresa21, 17. februára 2011 o 20:40
    @bozulka , nie naraz :) ale aj tak veľký vekový rozdiel medzi nimi nie je...myslela som to tak, že nedávno sa nám rodinka rozrástla o tretieho syna :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist