Tvarohové gule

Tvarohové gule
Foto: teresa21
teresa21Teresa21, recept pridal: 23. novembra 2010 21:13Ďalšie jeho recepty

Výborné ľahko pripraviteľné i ľahko stráviteľné jedlo pre celú rodinku. Tento recept som si trochu upravila z tradičnej a trošku jednoduchšej poľskej pochúťky.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a pretlačíme.
Tvarohové gule - obrázok 1

2

Pridáme múka, vajíčko, časť tvarohu, tak aby nám vzniklo vláčne cesto.
Tvarohové gule - obrázok 2

3

Cesto si rozdelíme na viac častí, z jednotlivých častí vytvoríme valčeky, ktoré nožom rozdelíme na rovnaké dieliky a z týchto vytvoríme guľky. Guľky vhodíme do vriacej osolenej vody a povaríme tak asi 10 min.
Tvarohové gule - obrázok 3

4

Uvarené guľky posypeme zvyšným tvarohom, posypeme práškovým cukrom, polejeme roztopeným maslo, ozdobíme nastrúhanými jablkami a všetko to posypeme ešte škoricovým cukrom.
Tvarohové gule - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marianne69, 23. novembra 2010 o 22:17
    Mnaaam.Toto je dobrotka od mojej babicky,uz si ani nepamatam,kedy som ich jedla naposledy.:-)


  • matased, 23. novembra 2010 o 22:17
    tieto guľky by som si dala hneď a iste by som potešila aj deti, takže ukladám do KK.


  • cistinka, 23. novembra 2010 o 22:23
    fantázia .-)))


  • 3sandra3, 23. novembra 2010 o 23:56
    no to je skvelé,,, len neviem, či tie zemiaky sú uvarené v šupke, alebo až očistené zemiaky sa uvaria...


  • teresa21, 24. novembra 2010 o 06:22
    očistené sa uvaria


  • jerica, 24. novembra 2010 o 08:36
    tento recpt poznám , pripomenula si , výborné, škorica s maslom oživý chuť gulí , len smola, po tomto chutnom jedle nám švŕka v bruchu , musíme mať aj niečo od mäska ," rezeň " .


  • garanco, 24. novembra 2010 o 08:39
    Tieto guľky robievam aj vtedy, keď mi ostane zemiaková kaša z predchádzajúceho dňa. Pomer zemiaky- tvaroh nemusí byť pevne stanovený. Podávam aj s nasucho opraženou stúhankou, do ktorej pridám cukor, veľa škorice a všetko polejem roztopeným maslom - a k tomu ešte veľká lyžica dobrého domáceho lekváru.


  • remcula, 24. novembra 2010 o 10:01
    Kdysi jsem něco podobného dělávala, děkuji za připomenutí!!


  • ajkap, 24. novembra 2010 o 14:59
    Vďaka za inšpiráciu. Určite vyskúšam (pre seba bezlepkové)


  • sovka62, 24. novembra 2010 o 15:59
    Čím som staršia, tým viac mi chutia sladké jedlá a menej mäso. Takže si ma potešila, ukladám do KK.


  • porzellanka, 24. novembra 2010 o 16:50
    Ukladam do KK, davno som tvarohove gule nejedla. hned by som sa nechala nahovorit.


  • jarunka, 24. novembra 2010 o 22:31
    Toto jedlo som uz nerobila niekolko rokov. Manzel ma radsej jedla s masom. Na to jablcka, dobry napad. Vyskusam.


  • zuzickaaa1, 25. novembra 2010 o 16:30
    @Teresa21 Dakujem za inspiraciu:) V sobotu uvarim:)


  • bozulka, 15. februára 2011 o 23:18
    @tereza21 , výborný recept,ja som robievala bez zemiakov iba z tvarohu a varila som nato omáčku /jahody,maliny,čučoriedky/.
    Rozumela som dobre z profilu - naraz trojnásobná mama? !!!!!!!!


  • teresa21, 17. februára 2011 o 20:40
    @bozulka , nie naraz :) ale aj tak veľký vekový rozdiel medzi nimi nie je...myslela som to tak, že nedávno sa nám rodinka rozrástla o tretieho syna :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist