Tvarohové gule

Tvarohové gule s marcipánovo-nugátovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z chleba poodkrajujeme kôrku. Bielu časť nakrájame na kocky. Nugát roztopíme vo vodnom kúpeli a prelejeme do drezírovacieho vrecka. Na tanier natiahneme potravinovú fóliu a trochu stuhnutý nugát nastriekame v tvare guliek na tanier. Necháme stuhnúť v chladničke.
  2. Do nakrájaného hriankového chleba pridáme múku, tvaroh, roztopené maslo, cukor a žĺtok. Vymiešame na cesto. Marcipán rozvaľkáme, nakrájame na dostatočne veľké štvorce. Do marcipánu zabalíme nugát.
  3. Navlhčenými rukami vyformujeme v dlani tvarohové cesto, vložíme doň marcipánové guľky a dôkladne z cesta vyformujeme knedličky. Varíme vo vode na miernom ohni 15 minút. Pri podávaní knedličky prelejeme roztopeným maslom a posypeme nasekanými pistáciami.