Tvarohové gule plnené jahodami

roberto22 - fotkaroberto22, 2. júna 2012
Tvarohové gule plnené jahodami
Foto: roberto22

Tento recept som vyčítal z jednej 40 ročnej českej kuchárskej knihy a naozaj je veľmi jednoduchý a neskutočne chutný originál bol s čučoriedkami keď Zobraziť celý popisTento recept som vyčítal z jednej 40 ročnej českej kuchárskej knihy a naozaj je veľmi jednoduchý a neskutočne chutný originál bol s čučoriedkami keď budú určite skúsim :D. 4 väčšie zemiaky si dáme variť , necháme vychladnúť ,ošúpeme , nastrúhame pridáme tvaroh ja používam ´nemenovaný´ zabalený len v papieri ale je najlepší, 1ks vajce kúsok vajca , soľ a prisýpame hrubú múku kým nám nevznikne pekné cesto ja som jej dal asi pol kila.Jahody som posypal vanilkovým cukrom a plnil a tvaroval guľky.

30 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

4 ks
cca 500 g
1 ks
250 g
30 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky , tvaroh , vajce , soľ , maslo trošku rozmiešame a začneme pridávať postupne múku kým sa nám nevytvori cesto s ktorým sa nám dobre pracuje ja som dal asi 500g cca

    Tvarohové gule plnené jahodami - obrázok 1
  2. 2

    cesto si rozdelíme na 4 časti a s každej na doske spravíme také valce hrube asi ako pol litrová fľaša a odkrajujeme kolieska , každý si musí sám určiť aké hrubé potrebuje na aké ovocie to použije.

    Tvarohové gule plnené jahodami - obrázok 2
  3. 3

    Ja som plnil jahodami ktoré som posypal vanilkovým cukrom a formoval guľky

    Tvarohové gule plnené jahodami - obrázok 3
  4. 4

    šupol som ich do vriacej posolenej vody s kvapkou oleja a varil kým nevyplávali.Vybral na plech trošku potrel olejom nech sa nezlepia.

    Tvarohové gule plnené jahodami - obrázok 4
  5. 5

    Podával som s opraženou strúhankou na masle.Do rozpusteného masla som pridal strúhanku troška opiekol prisypal pár lyžíc cukru nehal troška skaramelizovať. Prajem dobrú chuť.

    Tvarohové gule plnené jahodami - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiziana
už sa na ne chystám a recept sa mi hodí, zatiaľ som robila cesto bez tvarohu...:))) máš ich vydarené na 1!
3sandra3
joooj,,, robíš chute... jahodové gule môžem vždy , aj o polnoci
paveva
určite ich zaradím do jedálneho lístka na budúci týždeň, sú určite chutné
babav
Na ovocne gulky pouzivam bud zemiakove ,alebo tvarohove cesto...
zemiaky aj tvaroh som spolu este nemiesala ,ale zrejme pasuju ...gulky vyzeraju fajnovo .Oprav si chybu v uvodnom texte ,zrejme si mal na mysli kusok masla;-)
marijanka712
@roberto22 si fakt 1* malo ktoré dámy sa do tejto dobroty pustia a tebe sa to skvelo podarilo -klobúk dole pred tebou-aj ja používam na slivkové gule výslovne zemiakové cesto no ,ale čo už v každom veku sa niečo človek priučí musím to odskúšať podla teba , lebo tvaroh je vynikajúci na 100 spôsobou a verím , že aj v tejto variacii nesklame na budúce to rozhodne urobím podla teba dik za rp.
akeber
sú fanta...robievam ich , môžem len odporučiť :)
martamm
U nas sa pouziva cesto bez tvarohu, ale vyskusam aj Tvoje, budu to vyborne gulky...
roberto22
ďakujem určite ich treba skúsiť sú naozaj veľmi veľmi chutné :D
francuzska1
dnes som ich varila boli vyborne!!! dakujem za receptik;-) robievala som predtym gulky ale bud tvarohove alebo zemiakove cesto som robievala...
mamulka4
práve sme si na nich pochutnali.Výborný receptik. Lepšie som ešte nejedla Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia