Tvarohové buchty - super buchty fotorecept

marijanka712 - fotkamarijanka712, 18. februára 2012

Keď som uvažovala , že upečiem buchty trocha som si zalistovala na strákach Varechy a hlavne poprečitovala všetky komentáriky , rady a návrhy a Zobraziť celý popisKeď som uvažovala , že upečiem buchty trocha som si zalistovala na strákach Varechy a hlavne poprečitovala všetky komentáriky , rady a návrhy a stvorila som jeden úžasný recept -" z každého rožka troška" inšpirovala ma @diabambulka ona má super recepty na kysnuté cesto , ale predsa som do tohto vniesla trocha novoty, tak som sa rozhodla, že sa podelím aj s vami o tento recept a najmä ma to presvädčilo na druhý deň pretože tieto buchty nestratili na kvalite a boli vynikajúce aj na raňajky.

180 min minút
príprava
30 min minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250g
250g
40g
350-400 ml teplá
1bal na 1/2 kg
2PL
1čl
40g alebo Hera
40g
1/2 citróna
1/2 citróna
2PL /koňak/
1/2
2ks
1čl
Plnka:
250g
1ks
1 1/2ks
2PL
2PL alebo zlatý klas




Postup

  1. 1

    Na začiatku som nevedela čo z toho vznikne tak som to ani nefotila . Preto sa to budem snažiť podrobne rozpísať. Najskôr som si dala zohriať masť a héliu do mikrovlnky ,len aby sa pustila - nesmie byť horúca len vlažna dobre som to rozmiešala do toho som pridala cukor, žltka citronovu šťavu a rum - Potom som si preosiala múku do ktorej som pridala soľ, droždie, pr. do pečiva ,citronovú kôru , van.cukor,sušené mlieko a nato som naliala polovicu s pripravenej vody dobre varechou premiešala až teraz som pridala zmes s masťou a rukou som začala pracovať cesto . Vodu som pridávala ako to cesto bralo nebolo celých 400 ml až cesto bolo krásne vláčne a nelepive dobre som ho rukami vypracovala , prikryla a nechala 50-60 min oddychovať podľa toho akú teplotu máte v kuchyni tak, aby svoj objem zvojnásobilo mne to trvalo 50 min.

  2. 2

    Medzitým som si vymiešla tvarohovú plnku . Prpravila som si aj lekvár keby toho tvarohu bolo málo.

  3. 3

    Cesto som vyklopila na podložku pomaly ho rozválala na asi 0,5 cm hrúku pokrájala na štvorce podávala plnku a robila šatôčky . Na plech som to ukladala tak , že som si do plechu naliala olej jednu stranu trochu vyvýšila , tým mi stiekol prebytočný olej do dolného okraja plechu / aj toto som pochytila od jednej skúsenej vareškárky , ktorá svoju overenú skúsenosť pridala do komentára , nech prepáči , ale nik si nepamätám/ je to skutočne dobrý nápad. šatôčky som v tom prebytočnom oleji okúpala a pridávala na hornú stranu plechu a postupovala som až kým nebol plný plech , nakoniec som ešte potrela žltkom a nechala cca 40 min. kysnúť na plechu

    Tvarohové buchty - super buchty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    medzitým som si upiekla chlebík a rúru týmto pádom dobre vyhriala

    Tvarohové buchty - super buchty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    keď bol chlebík upečený šupla som tam buchtičky stíšila rúru na 180 stup. a piekla 30 min.

    Tvarohové buchty - super buchty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a toto je výsledok takto sa to zlialo, ale vďaka olejovaniu sa to po vychladení veľmi dobre oddelovalo a výsledok bol nad očakávanie.... ja musím podotkúť že už zopár rokov robím kysnuté cesto , ale takéto sa mi ešte v živote nepodarilo .

    Tvarohové buchty - super buchty (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
krásny chlebík.-)) a samozrejme aj budchtičky majú hebké cesto.-)) peknučké.-)
marianne69
....vyzeraju nadherne,mas ich pekne poviazane,ja ich mam vzdy take sisate:-)aj chlebik je pekny
elisticka
krasne upecene aj ja tak robim natesno na plechu a sa krasne oddelia tiez olejujem pred pecenim ..a ten chlebik nadherny len si odkrojit "konček" mnam....chrumkavucky...
salinka
Naozaj by som sa nevedela rozhodnúť, čo mám prvé uchytiť. Úžasné.
afataga
krasne, uzasne, nadherne :-) tie buchty mozem aj o pol noci :-)
mataliptak
krásne buchtičky , tvarohové sú najlepšie a ten chlebík je nádherný chrumkavý mnam ... krásne .. ukladam si recept a vyskúšam ja robím podobne ale vyskúšam podla teba s citronom a rumom ... :-) teším sa
sneica
krasne tvarohove batozky,a ten bochnik chleba ani nehovorim aky je krasny...krajec takto cerstvo upeceneho by som s radostou prijala...:)
marienka44
@Marijanka712 ,aj ja chvalim vsetko, co si upiekla. Prave sa zberam upiect tvaroh. buchty, lenze vcera som piekla tvarohove rezy /tmave cesto a na to je vyliate mlieko s rozmix. tvarohom,zltkami, 1 ZK, olejom, cukrom atd., na zaver ide zapiect sneh s cukrom-asi to vsetci poznate/ a musim dalsi tvaroh kupit alebo vytiahnut z mraznicky. Chlebik si nedala recept, urobim dnes podla seba s 1 varenym postruhanym zemiakom. Ukaldam do KK. :-)
marijanka712
@marienka44 dakujem za milé slová pochvaly , tie tvoje tvarohové rezy velmi dobre poznám velmi často sme ich pekávali teraz som už dlhšie nepiekla budem musieť oprášiť aj staré rp. a rp na chlebík je v mojích rp pod názvom chlieb náš každodenný teraz ho pečim každý tretí deň manžel odmieta kupenský, ale času mám len neviem čo na to povie koncročný výpis elektromera...@maculienka123 aj tebe dakujem za komentárik pozývam ta na tento chlebík...
frona
Ten chlebík vyzerá úžasne....zbožňujem chlieb a hlavne čerstvý...mňam. No a buchty sú tiež krásne. Ja mám síce radšej chrumkavé dokola, ale dám menej na plech. Tiež to s tým olejom robím, hlavne pri dukátových buchtičkách.To som sa naučila na Bezovci v kuchyni, kam som chodievala na letné prázdniny brigádovať ako študentka. Kuchárka Olinka a p. Krajčovičová? (tuším) Už je to strašne dávno, asi už tety nežijú. Super tety to boli z Novej a Starej Lehoty pri Bezovci.
marijanka712
@frona dík za pekné slová a s tým olejovanim mám isto od teba , lebo si pamätám, že som to čítala tak,že bola na brigáde a videla tento spôsob ako to robia kuchárky v kuchyni . dakujem ti za nápad je to fakt dobrý zlepšovák , niekedy keď človek chodí s otvornými očami všeličo sa podučí čo pomáha zručnosti v kuchyni . ináč všetky krajné buchty pojedol môj manžel , ale nechcelo sa mi piecť dva plechy , ale môžem povedať , že potom sa pustil aj do tých stredných a bolo po buchtách asi ich budem musieť čoskoro zase piecť....
janger
Vyzeraju lahucke ako pierko :-). A aj chlebik sa ti podaril.
marijanka712
@marienka44 ani ja som nemala sušené mlieko dala som sušenú smotanu v tomto ti fakt neviem poradiť skôr to z automatu mliečko ako sojove s tým nemám skúsenosti , veď aj naše staré matere mali čerstvo nadojené mliečko a kysnuté koláčiky boli ako pierko .@janger dakujem za povšimnutie...
chapona
tak som ich včera robila podľa Tvojho receptu a sú geniálne dobré, vynikajúce cesto - ja som robila klasické buchty a nezliali sa dokopy:)) ďakujem a odporúčam každej varecháčke vyskúšať
chapona
zabudla som napísať, že cesto mi vykyslo v domácej pekárničke a skutočne bolo ľahké ako pierko:))
marijanka712
@chapona som veľmi rada, že si ich vyskúšala, že aj tebe sa podarili také ľahké cesto z toho spraviť a navyšše sa mi páčili, že aj na druhý deň boli fantastické a nemala som pocit ťažoby na žalúdka ako obyčajne pri kysnutom ceste.
jelenik
@marijanka712
moja stara mama hovorila tymto buchtam "kvadratky" a ja som ako dieta rada pomahala aj mamke pri ich peceni tak, ze som mastila boky, aby sa nezlepili. Ej, veru idem piect na sobotu taketo..
jogal
Tiež som sa vrátila do detstva k starej mame. Vďaka za pripomienku a cez víkend vyskúšam.
chapona
na druhý deň bola len jedna tvarohová, takže
dnes boli makové, nutelové a lekvárové:))
a ak priberiem, na svedomí to majú "Tvoje buchty" :))
idem šíriť rct ďalej

marijanka712
@chapona velmi teší , že si sa do tých buchiet zamilovala u nás je to podobné aj ja sa chystám robiť s nutelou s lekvárom a tvarohom som už vyskúšala , ale má prísť dcéra potom ich upečiem aj s nutelou aj ja som s touto recepturou nadmieru spokojná .
marienka44
@Marijanka712 , vyskusala som recept. Zmenila som len to, ze som dala mlieko z automatu asi 350 ml. Robila som z 1,5 davky cesta 3 zaviny: kakaovy, makovy a orechovy. Mozem pochvalit recept, krutene kysute kolace nepopraskali ani jede!!! Ked boli uz takmer zjedene, spomenula som si na fotoaparat. :-)
marijanka712
@marienka44 škoda, že si to neodfotila, druhýkrát nezabudni ja som zatial piekla len buchty , ale vyskúšam aj závin teraz sme zaťažený na pudingový vrkoč,každý týždeň pečiem manžel to má rád na raňajky.
marienka44
@Marijanka712 , dnes som podla Tvojho vynikajuceho receptu upiekla moravske kolace. Kvalitny tvaroh 0,5 kg som dnes kupila na trhu, nieco som odjedla, ale do kolacov som dala bohatu tvaroh. plnku. Na vrch slivkovy lekvar a posypku: Prikladam foto pred pecenim a po upeceni:





hviezdickaz
vydareny recept,len sa spytam, susene mlieko nepouzivam,je to zbytocne predrazene, namiesto neho treba dat klasicke mlieko a kolko ?
marienka44
@Hviezdickaz , hore som spominala, ze som pouzila mlieko z automatu a asi 350 ml. Dnes som zase piekla podla tohto uzasneho receptu moravske kolace, ale do stredu som ulozila reznou plochou dolu polovicu marhule. Recept som vylepsila , ze som do cesta pridala 1 struhany vareny zemiak a PL bieleho jogurtu. Do posypky okrem klasiky som pridala mlete mandle a tu je ukazka z dneska:


fany1602
tento recept vyzerá úžasne a tieto koláčiky niet čo dodať iba že dnes môžem ísť piecť lebo ste mi narobyli chúťky .
marijanka712
@marienka44 užastne sa ti podarili a som rada, že sa ti recept páči a myslím si že s vylepšením tohto receptu to aj ja vyskúšam
@fany1602 ten chlebik je to tiež môj recept najdeš ho medzi mojimi receptami .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia