Tvarohové bonbóny v bielej čokoláde

lovemuffin - fotkalovemuffin, 23. júla 2014

Recept na tieto bonbóniky mi podstrčil môj dobrý kamarát, či mu ich nespravím na meniny. Samozrejme som večer doma urobila, ale do rána ostali Zobraziť celý popisRecept na tieto bonbóniky mi podstrčil môj dobrý kamarát, či mu ich nespravím na meniny. Samozrejme som večer doma urobila, ale do rána ostali v chladničke len 3 kusy... Také sú výborné!!!

15
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 bal.
podľa chuti
1 ks
1 ks
2 bal.




Postup

  1. 1

    Keksíky si rozmixujeme na prášok, nemusí byť úplne na jemno ako pri cheesecake, môže obsahovať aj malé hrudky. Alebo ich vložte do mikroténového sáčku a rozdrvte sekáčom na mäso.

  2. 2

    V miske si dobre premiešame tvaroh, 3-4 lyžice medu, vanilínového cukor, nastrúhanú kôru z pol citrónu, a postupne zahusťujeme rozdrvenými keksmi až kým nie je hmota tvarovatelná. Mne stačila ani nie polovica balíka keksov.

  3. 3

    Rukami vytvarujeme menšie guličky a ukladáme ich na tácku vystlanú papierom na pečenie. Takto pripravené ich dáme poriadne stuhnúť do mrazničky aspoň na pol hodiny, aby sa nám nerozpadávali keď ich budeme máčať c čokoláde.

  4. 4

    Hotovú čokoládovú polevu si pripravíme podľa návodu a vylejeme ju do užšieho skleneného pohára. Guličky pomocou slamiek alebo vidličky namáčame do polevy a ukladáme papier na pečenie. Pozor! poleva rýchlo tuhne.

Diskusia k receptu

jozka2
pdobne kupujem v ukraien delli,ty si ich vylepsila o BeBe keksiky,urcite su dobre
gitka61
Vyzeraju vyborne milujeme bielu cokoladu na vykend vyskusam a dakujem za recept davam5*
adeeel
Mnaaam,musia byt vyborne...dnes spravim ako nedelny dezertik ;)
shishila
len jedna otazocka, je to raw, ked su tam keksy...? je to v kategorii surova strava...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia